szerző:
eduline/mti

A miniszterelnök legidősebb gyermeke, Orbán Ráhel nyerte a Magyar Turizmus Zrt.

©

A miniszterelnök legidősebb gyermeke, Orbán Ráhel nyerte a Magyar Turizmus Zrt. szakdolgozat-pályázatának "újszerű témaválasztás" kategóriáját "Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül" című munkájával.

Orbán Ráhel Szájer József EP-képviselő lányával, Fannival közösen szervezte 2011-ben a VOLT Fesztiválon az Európa Kempinget. A két lány akkoriban a Sziget szervező irodájánál töltötte szakmai gyakorlatát.

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2012-ben tizenkettedik alkalommal írt ki pályázatot "Az év turisztikai témájú szakdolgozata" címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. Az MT Zrt. gyakornoki programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.

Tizenkét felsőoktatási intézmény (egyes esetekben intézményenként több kar) juttatta el az MT Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat. 2011-től legfeljebb 3 szakdolgozat beküldésére van lehetőség, így összesen 39 pályamű érkezett. A szakdolgozatok között két angol nyelvű pályamű is található.

A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turisztikai és vendéglátóipari főosztálya és az MT Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A nyertesek az anyagi elismerés mellett könyvjutalmat kaptak.

A nyertes pályázók a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi és Tájépítészeti Kara, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kara, az Edutus Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hallgatói közül kerültek ki.

A díjakat kedden Nemes Andrea, az NGM turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője és Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese adta át a nyerteseknek.