Felsőoktatás Eduline

Sokan már a diplomaszerzés előtt megbánják, hogy tanárnak álltak

Elolvasom

A tanári pályát még azt ezt választók is hátrébb rangsorolják más foglalkozásoknál, karrierlehetőség helyett a háziasszonyi motivációk vezérlik őket. A hallgatók szerint a pályaalkalmassági nem szűri ki azokat, akik nem lesznek megfelelőek a szakmára. Sokan már a diplomaszerzés előtt megbánják, hogy a tanári pályát választották.

Közoktatás Eduline

Nyolc ok, amiért szeretjük a tanárokat

Elolvasom

Dolgozatot javítanak, óraterveket készítenek, iskolai színdarabot rendeznek, és persze megtartják az óráikat is. A Buzzfeed 17 pirospontot osztott ki a pedagógusoknak - mi pedig kiválogattuk azokat a dolgokat, amelyek miatt szeretjük a tanárokat.

Közoktatás Edupress

Szemléletváltás kell a tanári hivatásban - konferenciát rendezett a Tempus

Elolvasom

A tanárok növekvő felelősségéről, a folyamatos továbbképzés szükségességéről, a digitális eszközök tanításban való alkalmazásának időszerűségéről és az ehhez szükséges paradigmaváltásról tárgyaltak többek között a Tempus Közalapítvány december 9-i konferenciájának résztvevői olyan pedagógusok közreműködésével, akik az európai uniós Egész életen át tartó tanulás program támogatásával aktív részesei voltak különböző mobilitási programoknak és nemzetközi együttműködéseknek.