Felnőttképzés Talabér Dominika

Youtuber-világ: ahol az ismertség a siker egyetlen fokmérője

Elolvasom

"15-20 évvel ezelőtt, a hagyományos tömegmédia korszakában, a fiatalok többnyire belátták, hogy nem lehet mindenki híres, nem lehet mindenki sztár, hanem egy adott korosztályban csak 15-20 olyan híres énekes vagy előadóművész van, akit többen ismernek" - mondta Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember, hozzátéve, hogy ma a fiatalok számára "a láthatóság és az ismertség a siker egyértelmű és kizárólagos fokmérőjévé válik".

Közoktatás MTI

Az ombudsman a közoktatás egy újabb problémájáról ír

Elolvasom

Nem találta jó állapotban az ombudsman vizsgálata a hazai médiaértés-oktatás helyzetét az iskolákban. Az ombudsman szerint kevés a szakképzett médiatanár, a Nemzeti Alaptantervben a médiaértés nem önálló tantárgy, a meghatározott óraszám és szakmai tartalom inkább ajánlás, valamint hiányzik belőle az online bántalmazás kezelésének módja.

Felsőoktatás Eduline

Elárasztják a diákújságírók a Millenárist

Elolvasom

Tévés és rádiós személyiségek, illetve az online média iránt elkötelezett szakemberek találkoznak több mint ezer diákújságíróval a DUE Médiahálózat 17. alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján most pénteken a Millenárison. A rendezvénnyel egy időben európai diákújságíró-konferencia is zajlik majd, ahol a web2.0-ben rejlő közös európai lehetőségeket vitatják meg a földrész minden tájáról összegyűlt fiatal szakemberek.

Felsőoktatás Eduline

Zsarolt-e a Zrínyi rektora?

Elolvasom

Nem kifejezetten fehérgalléros bűncselekmény megzsarolni egy 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató világcéget – még ha a gyanúsított egyetemi rektor, védelemtudományi szaktekintély, az egykori Orbán-kormány honvédelmi helyettes államtitkára is. Márpedig a Nemzeti Nyomozó Irodánál valami effélét sejtenek, amikor befolyással üzérkedést rónak Szabó Jánosnak, a Honvédelmi Minisztérium által fenntartott Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának terhére -írja a HVG.

Felsőoktatás Eduline

„Azt is mondhattam volna, hogy öngyilkos leszek, de nem akartam hazudni”

Elolvasom

Izraelben a hadseregben eltöltött idő a továbbtanulás részének számít, ennek megtagadása pedig sokak szerint egyenlő a hazaárulással, amiért letöltendő börtönbüntetés jár. Egy fiatal lány a napokban kezdi meg börtönbüntetését, melyet a sorkatonai szolgálat megtagadásáért kapott. Az izraeli tinédzserek immár mozgalomba szerveződve tiltakoznak a kötelező katonai szolgálat ellen.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Közoktatás Eduline

15 éves diák szakdolgozatán ámul a londoni üzleti világ

Elolvasom

Egy londoni diák írása foglalkoztatja a média üzleti világának képviselőit, akik szerint a fiatalok médiaszokásait feltáró beszámoló volt az eddigi leghasznosabb, amelyet valaha olvastak. A tinédzser nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a Twitter korántsem olyan trendi, mint azt a középkorú médiamogulok gondolják.

Közoktatás Edupress

Összegyűlik a felsőoktatási média

Elolvasom

Egyetemi és főiskola újságírók találkoznak egymással és a szakma neves képviselővel a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) nyolcadik Felsőoktatási Média Konferenciáján március 12-13-án, a Szent István Egyetem gödöllői kampuszán. A Magyar Sajtó Napja alkalmából ünnepélyes díjátadón ismerik el a hallgatói írásokat, fotókat és idén elsőként átadják az Év Campus Honlapja díjat is.

Közoktatás Eduline

Az ügyeletes sztár

Elolvasom

Várkonyi Andreáról csak kevesen tudják, hogy milyen végzettséggel rendelkezik. A Tények csinos műsorvezetője néhány éve még fehérköpenyes orvosnőként dolgozott szülővárosában, amikor felfigyelt fel rá a tv2 egyik szerkesztője. Andi, bár jól érzi magát a televízióban, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer újra gyógyítani fog. Addig is karrierjéről mesélt nekünk:

Közoktatás Edupress

A fiatalok nem akarnak politikai és dokumentumműsorokat készíteni

Elolvasom

Három héttel meghosszabbította a Dunaújvárosi Főiskola A Média Rólad Szól pályázat leadási határidejét. Az eddig beérkezett anyagok alapján úgy tűnik, sokan szeretnének a médiában dolgozni, de a fiatalokat nem érdeklik a politikai, dokumentarista jellegű és riportműsorok - tájékoztatta az Edupress-t az intézmény.

Közoktatás Eduline

Tehetséggondozás a médiában és zenében

Elolvasom

A tehetséggondozás az egyéni életesélyek alakulása, de tágabb értelemben az ország gazdasági versenyképességének javítása szempontjából is fontos tevékenység. A hazai felsőoktatási intézményeken kívül, a cégek körében is egyre népszerűbb gyakorlat a tehetséges hallgatók gondozása, ám tudományterülettől is függ ennek alkalmazhatósága.

Közoktatás Edupress

A Corvinus egyetem diákjai nyerték az Országos Média Diákversenyt

Elolvasom

Az Országos Média Diákverseny november 28-i döntőjében öt csapat versengett egymással. A megmérettetésen a Nivea for Men Frissítő Hidrogénnevet viselő termék 2009-es médiastratégiájának megvalósítására vártak ötleteket a nappali tagozatos egyetemistáktól, főiskolásoktól. A háromfős felállások közül pedig a Corvinus egyetem hallgatói szerepeltek a legjobban Creamtivity nevet viselő felállásukkal, felkészítőjük pedig a 2001-es győztes volt, így pedig a verseny célja is teljesül: a médiaszakma utánpótlásának felfedezése.

Közoktatás Edupress

Hogyan érheti el a felsőoktatás a médiát?

Elolvasom

Újságírók fejtették ki véleményüket a felsőoktatás és a diplomaszerzés nyilvánossága témakörében a Diplomaszerzés és pályakövetés, Szakmai Nap második szekciójában, ahol a felsőoktatási intézmények kommunikációs stratégiájáról, a nagyobb sajtónyilvánosság elérése érdekében alkalmazandó formai és tartalmi változások szükségességéről osztották meg tapasztalataikat az érintett szakma képviselői.

Közoktatás Edupress

Kiosztották a diákcímlap-verseny díjait

Elolvasom

Nyolcadik alkalommal rendezett Diák-médiafesztivált a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) október 17-én. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) rendezett eseményen Réz András esztéta hirdette ki a Címlap + Arc diáklap-szépségverseny győzteseit: felsőoktatási kategóriában a Műszaki Egyetemen kiadott KáTé, a középiskolás lapok közül pedig a pécsi Kredenc bizonyult a legjobbnak, a közönségdíjat pedig a BKF-es Komm kapta.

1 2