Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keres egy pályakezdő mérnök?

Elolvasom

Hosszú évek óta a mérnökök a legkeresettebbek a munkaerőpiacon. Nincs ez másként a frissen végzettek esetében sem, ráadásul a pályakezdők között ők számíthatnak a legmagasabb kezdő átlagjövedelemre. Mielőtt azonban a frissdiplomások hátradőlnének, nem árt, ha konkrét elképzeléseket alakítanak ki jövőbeni szakterületükkel kapcsolatosan, illetve „leporolják” nyelvvizsga bizonyítványaikat.

Közoktatás Eduline

Orrképzés

Elolvasom

Zólyomi Zsolt az egyetlen magyar parfümőr. Zsolt a nagy múltú Versailles-i parfümiskolában tanulta a szakma csínját-bínját, és mára keresztbe-kasul utazva a világot, az illatszeriparban működő szinte már az összes cégnek dolgozott. Zsolt a tanulmányairól és a karrierjéről nyilatkozott nekünk:

Közoktatás Edupress

Stratégiai ívre felcsipeszelt, ütős, kreatív kampányokra van szükség a felsőoktatásban is

Elolvasom

Intenzív reklámkampányt folytatnak a felsőoktatási intézmények a február 15-ei felvételi jelentkezés határideje előtt - írta meg a Világgazdaság. A lap szerint elsősorban online hirdetésekkel és személyes találkozókkal operálnak az intézmények, de használnak print hirdetéseket és PR tevékenységet, elsősorban a szülők elérése érdekében. A ReVISION alternatív kommunikációs ügynökség szerint azonban a klasszikus eszközök helyett ütős és újszerű módszerekkel lehet a fiatal korosztályt hatékonyan megcélozni.

Közoktatás Edupress

Versekből animációk gyermekeknek

Elolvasom

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakos hallgatói gyermekverseket- és dalokat filmesítettek meg. A rajzfilmsorozat az egyszervolt.hu portál-csoport közreműködésével valósult meg, a verseket és dalokat a gyermekportál szerkesztősége válogatta - tájékoztatta az Edupress-t az egyetem.