Felsőoktatás MTI

Az egyetemisták 63 százaléka nem maradna az országban

Elolvasom

Átlagosan havi ötvenezer forintból élnek a magyar egyetemisták és főiskolások, akik a szűkös anyagi lehetőségeik ellenére is pozitívan látják a jövőjüket, elhelyezkedési esélyüket - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában az Aktív Fiatalok Kutatócsoport felmérésére hivatkozva.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Idén is kevés pénz jut ösztöndíjakra: bebetonozták a hallgatói normatíva összegét

Elolvasom

Tizenötezer forint - a hallgatók közel felének már ekkora bevételkiesés is veszélyeztetné a tanulmányait: derül ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) 2012-es felméréséből. Körülbelül ennyi a tanulmányi ösztöndíj havi összege, az egyetemek és főiskolák azonban évről évre nehezebben tudják kigazdálkodni a hallgatói támogatásokat - az állami normatíva összege ugyanis öt éve változatlan.

Felsőoktatás Eduline

Milyen juttatások járhatnak a hallgatóknak?

Elolvasom

A hallgatói juttatások rendszere mostanra igazságosabb lett – állítják a diákönkormányzatok vezetői. Kiemelkedő teljesítménnyel már jól lehet keresni az egyetemeken, ám a megélhetéshez a legtöbb esetben az ösztöndíjak mellett elkel a szülői segítség is.

Közoktatás Edupress

A BKF rendezi az év első nyílt napját

Elolvasom

Nyílt napot tart a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola január 5-én, ezzel nyitja meg a középiskolások előtt az új évet. A nyílt napon az érdeklődők mindent megtudhatnak a főiskoláról, a meghirdetett szakoktól kezdve a hallgatói juttatásokon át, a diákélet sajátosságáig.