Felsőoktatás Eduline

Még csak 20 éves, de már tízmilliókat keres a diáklány

Elolvasom

Százezer dolláros, vagyis körülbelül húszmillió forintos forgalma volt az egyik legfiatalabb amerikai üzletasszony cégének 2010-ben. A húszéves Corinne Prevot bekerült a Forbes All Stars Student Entrepreneurs tízes csoportjába, akikkel Michael Dell – az egyik leghíresebb és leggazdagabb üzletember, aki az egyetemen kezdte a karrierjét – beszélt a jövőről.

Közoktatás Eduline

10 dúsgazdag híresség, akinek még érettségije sincs

Elolvasom

Dollármilliók vannak a bankszámlájukon, egymás után kötik meg a jobbnál jobb üzleteket, szakértelmüket senki nem kérdőjelezi meg, pedig érettségit soha nem szereztek. Az amerikai Forbes magazin listáján azok a milliomosok szerepelnek, akik idő előtt otthagyták a középiskolát, és szerencsét próbáltak az életben - úgy tűnik, sikerrel.

Felsőoktatás Eduline

Képek: így néz ki a világ egyik legdrágább egyeteme

Elolvasom

Idén is a New York állambeli Sarah Lawrence College áll a Forbes magazin legdrágább felsőoktatási intézményeket összesítő listájának élén: a hallgatóknak évente több mint 57 ezer dollárt, vagyis körülbelül 12 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetniük.

Felsőoktatás Edupress

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem is bekerült a világ legjobb egyetemei közé

Elolvasom

Egy sanghaji egyetemi rangsor a Harvardot, a Forbes csak az egyesült államokbeli felsőoktatási intézményeket tartalmazó összeállítása pedig egy massachusettsi kis magánfőiskolát nevez meg a legjobbnak. A világ ötszáz legjobb egyetemét rangsoroló Shanghai Jiao Tong University listáján 154 amerikai, 38 egyesült királysági, 25 japán, 39 német, 23 kanadai, 22 francia, 17 ausztrál egyetem található meg.