szerző:
Eduline

Nem változott a legbefolyásosabb nők Forbes-féle listája a 2011-eshez képest: az első helyet idén is Angela Merkel...

Nem változott a legbefolyásosabb nők Forbes-féle listája a 2011-eshez képest: az első helyet idén is Angela Merkel német kancellár szerezte meg, őt követi Hillary Clinton, az USA külügyminisztere és Dilma Rousseff brazil köztársasági elnök. A Forbes idén is a médiajelenlét, a vagyon, a befolyás és az általuk felügyelt pénzösszeg alapján döntött a sorrendről. Utánanéztünk, hol szereztek diplomát.

1. Angela Merkel

©

A lipcsei egyetem fizika szakán diplomázott, majd 12 éven át a kvantumkémia területét kutatta a neves berlini természettudományi akadémián, ahol doktori oklevelet szerzett.

2. Hillary Clinton

©

A volt first lady a Wellesley College után a Yale-en tanult jogot, itt ismerte meg későbbi férjét, Bill Clintont.

3. Dilma Rousseff

©

A Rio Grande do Sul Federal Universityn, Brazília egyik legnagyobb egyetemén diplomázott 1977-ben közgazdaságtanból. Ő az első nő, akit Brazília köztársasági elnökének választottak.

4. Melinda Gates

Bill és Melinda Gates
©

Bill Gates felesége a Duke Universityn szerzett informatikus- és közgazdászdiplomát, egy évvel később pedig MBA-oklevelet a Fuqua School of Businessen. A gyerekek születése előtt férje oldalán a Microsoftnál dolgozott, multimédia-programokat fejlesztett. Jelenleg a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnökeként dolgozik, főként tehetséges gyerekek iskoláztatását támogatják.

5. Jill Abramson

Jill Abramson a The New York Times első női főszerkesztője. A Harvardon végzett történelem és irodalom szakon, és olyan lapokba írt, mint a Time, a The American Lawyer és a The Wall Street Journal. Hol tanultak a világ leggazdagabb asszonyai? Összefoglalónkat itt olvashatod.