szerző:
Eduline

Idén is összeállította a Forbes a legsikeresebb 30-on aluli vezetők, befektetők és vállalkozók listáját. A lap összesen 10 szektor legjobbjait rangsorolta. A győztesek közül ketten is a szomszédból indultak, de a listán magyarok is találhatók.

©

S. Takács András az On The Spot rendező-producere és Lám István, a Tresorit vezérigazgatója is szerepel a Forbes 30 alatti sikeres embereket felvonultató listáján. S. Takács feleségével, Cseke Eszterrel évekig járta a világot kis kamerákkal, és készítettek kiváló dokumentumfilmeket.

A kategóriákon belül győzteseket is választottak, velük külön portrét is készített a lap.

A művészeti kategóriában egy chef lett a legjobb, aki Londonban nyitott menő éttermet, miután több világhírű helyen dolgozott 28 éves kora ellenére. Nem csak az ő karrierje indult be sokkszerűen, a 24 éves Amber Atherton ékszereket ad el világszerte, online boltját még kollégiumi szobájából indította el néhány éve.

A listán találunk még egy 21 éves zenészt, aki a szórakoztatás kategóriát nyerte meg. Két kelet-európai győztes is van, a 26 éves szlovén Urska Srsen, akinek cége olyan okos ékszereket gyárt, amik egészségügyi szempontból monitorozzák a viselő testét. A közelből indult a román Cornel Amariei, aki mérnök és feltaláló, a világ legnagyobb autógyártói a megbízói.

A nők uralják a mezőnyt, a 10 kategória győzteséből 6 hölgy. A legjobbak között egy európai parlamenti képviselő is található, Julia Reda, aki a Kalóz Párt képviselője. Reda a testületben azért harcol, hogy ne legyenek jogi akadályai a különböző szellemi termékek áramlásának a kontinensen.

A teljes listát itt találjátok, érdemes elolvasni, milyen ötleteket díjaztak a Forbesnál.