Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Bár az első helyre egy kanadai egyetem került, kifejezetten bővelkedik európai felsőoktatási intézményekben a Quacquarelli Symond (QS) 2025-ös fenntarthatósági egyetemi rangsora.
Nagyot esett vissza az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem, ezzel pedig a Debreceni Egyetem beelőzte a tavalyi holtversenyben első helyen végzett magyar intézményeket.
A MOME és a Salt étterem együttműködésében készült környezettudatos tányér megtartja a formáját, többször is használható, és még hulladékot sem hagy maga után.
Hőszivattyúval, tetőkerttel és az esővíz hasznosításával tennék fenntarthatóbbá iskolájukat, a 2061-ből "hozott" időkapszulájukkal pedig arra irányították rá a figyelmet, hogy a génmódosítást a klímavédelem eszközeként is lehet használni. Három gödöllői gimnazista többek között ilyen ötletekkel nyerte meg Középiskolai MTA Alumni Program versenyét.
ToiToi vécék helyett konténerblokkokkal, még több zuhanyzóval, a területek folyamatos locsolásával és pormentesítő eljárással is készülnek az idei Sziget Fesztiválra.
Tízből hat tizenéves érzett már aggodalmat, szorongást a klímaváltozás és az azzal járó következmények miatt – ez az érzés pedig mindennapi életükre, mentális állapotukra, sőt még gyermekvállalási terveikre is hatással lehet. A klímaszorongás ellen a legjobb „ellenszer” a cselekvés – nem árt, ha már a középiskolások aktívan foglalkoznak azzal, hogyan tehermentesíthetik a környezetüket. Ehhez ad jó lehetőséget a Középiskolai MTA Alumni Program tanulmányi versenye.
Négy német egyetemen váltanak, heti öt napból négyszer csupán egyetlen, húst tartalmazó ételt választhatnak majd a hallgatók. Az új menü 68%-a vegán, 28%-a pedig vegetáriánus fogásokból áll.
A 17 éves Joe Brindle szerint az Oxfordban és Cambridge-ben diplomázottak hozzák a legnagyobb pusztulást a bolygóra. Ezért a Teach the Future nonprofit szervezet felszólítja az Egyesült Királyság parlamentjét, hogy építsék be a környezettudatosságot az oktatásba.