Közoktatás Eduline

Külföldre menekülnek a magyar diákok?

Elolvasom

Az egri diákok több mint fele azt tervezi, hogy egy ideig valamelyik uniós országban dolgozna, és az elmúlt öt évben megnőtt azoknak a fiataloknak a száma, akik az országon belül más településre szeretnének menni tanulni vagy dolgozni - derül ki a legfrissebb ifjúságkutatási beszámolóból.

Közoktatás Eduline

Képek: szalagavató helyett gombavató

Elolvasom

Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban az érettségi előtt álló diákok nem szalagavató, hanem gombavató ünnepségen vesznek részt. A gimnáziumban öt osztály 155 tanulója fejezi be tanulmányait ebben a tanévben.

Közoktatás Edupress

Önálló csatornaként működik az egri főiskola televíziója

Elolvasom

Önálló csatornaként üzemel március 13-tól a Líceum Televízió. Az egri Eszterházy Károly Főiskola által üzemeltetett televíziós csatorna a UPC helyi hálózatán kapott helyet - adta hírül a FigyelőNet. A hat éve működő televízió technikai felszereltsége lehetővé teszi a teljes digitális feldolgozást, a hírstúdióval és 40 kamerával felszerelt televíziót elsősorban a médiaismereteket tanuló hallgatóknak hozta létre az intézmény.

Közoktatás Edupress

Tanszállót adtak át az egri főiskolán

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskolán (EKF) átadták a Hotel Estella elnevezésű tanszállót. A B épület V. és VI. emeletén a mintegy kétezer négyzetméternyi területen 18 egyágyas szobát - ebből egy a mozgáskorlátozottak számára speciális kialakítású - és két apartmant alakítottak ki. Ezekhez kapcsolódik két rendezvényterem, teakonyha, reggeliző helyiség, valamint kiszolgáló helyiségek és raktárak.

Közoktatás Edupress

Újabb kezdeményezés az életen át tartó tanulás népszerűsítésére

Elolvasom

Három kelet-magyarországi régióban rendez kávézással színesített kötetlen beszélgetést a Tempus Közalapítvány az egész életen át tartó tanulásról mindazoknak, akik még az iskolapadban ülnek, ülni fognak, vagy akik a katedrán állnak. A beszélgetésekre minden hónap utolsó hetében kerül sor egy-egy régión belül más-más megyében.