szerző:
Eduline

Egy Eger környéki iskolában egy naptár és egy jegyzetfüzet volt a tanárok év végi jutalma.

©

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 444-nek egy pedagógus azt írta: „az esti híradót nézve, az év végi jutalmakról szóló résznél fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az én munkahelyem jutalmazását is bemutassam. Egy állami fenntartású általános iskolában dolgozom pedagógusként. A rengeteg béren kívüli juttatás amit kapunk (2013 óta kereken 0 Ft) mellé karácsonyi ajándékként a tantestület a következő ajándékot kapta: egy fenyővers, egy szerkesztett kis köszönő plakát és egy, hangsúlyozom egy darab szépen becsomagolt Mozart golyó (az egész tantestületnek)”.

Csütörtökön egy másik levelet is kapott a 444 egy másik, egri pedagógustól, aki szintén be szeretett volna számolni az év végi jutalmáról. Azt írta, hogy egy e-mailt kapott az igazgatótól, hogy mindenki vegye át az ajándékát, amelyet a Klebelsberg Központ küldött.

“A titkárságon egy karton dobozban sorakoztak a jutalom zacskók ("ízléses" brown bagek) bennünk egy naptár és egy semmitmondó jegyzetfüzet, KLIK reklámfelirattal, ami a táskán is rajta volt. Innen lehetett elvenni, az Igazgató ki se merte osztani.” - írta a pedagógus, majd hozzátette a lapnak, hogy többük nem tartott rá igényt. 

Nem is a tantestületek kapták a csokigolyót - megszólalt a Klebelsberg Központ

Nem a tantestületeknek, hanem az iskolaigazgatóknak szánták azt a csokigolyót, amely csütörtökön bejárta a sajtót - közölte a Klebelsberg Központ, amely arra is kitért, mit kapnak a tantestületek az év végén. "A Klebelsberg Központ megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy egy intézményvezetőknek szervezett, karácsonyi vacsora dekorációjáról készített fotó alapján olyan cikkek jelentek meg, hogy egy szem csokoládégolyóval jutalmaztak meg karácsony alkalmával egy tantestületet" - írja csütörtök esti közleményében a központ.