Felnőttképzés Eduline

"A cégek egyre inkább építenek a pályakezdőkre"

Elolvasom

Milyen vállalatok szívják fel Magyarországon a legtöbb pályakezdőt? Hol várják tárt karokkal a több nyelvet beszélő bölcsészeket? Reális bérigényük van-e az egyetemről, főiskoláról frissen kikerült diplomásoknak? És hogyan lehet kideríteni, mekkora fizetést érdemes kérni a bértárgyaláson? Október 4-én és 5-én rendezik meg a 2017-es őszi HVG Állásbörzét. A főszervezővel, Hajdú Csongorral beszélgettünk.

Felnőttképzés Ivanyos Judit

Pályakezdő cégalapítók: "itt magunkért dolgozunk"

Elolvasom

Még mindig kevés pályakezdő indít vállalkozást Magyarországon, de vannak olyanok, akik az egyetem után nem álláshirdetéseket kezdenek böngészni, hanem saját céget alapítanak. Két olyan fiatal vállalkozót mutatunk be, akik két különleges szakmában találták meg a helyüket.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit lehet keresni diplomával? A 10 legjobban fizetett szakma

Elolvasom

Sebész, aneszteziológus, vezérigazgató, fogorvos és jogász - ezek a legjobban fizetett szakmák a Business Insider gazdasági portál adatai szerint az Egyesült Államokban. Egy átlagos sebész több mint 225 ezer dollárt, átszámítva körülbelül 42 millió forintos bért kap, az egészségügyi területen dolgozók egyébként is magas fizetésből gazdálkodhatnak: a pszichiáterek 167 ezer dollárt, a háziorvosok 173 ezer dollárt vihetnek haza évente.

Felsőoktatás Eduline

Tévhitek a felsőoktatásról: nincs diplomás túlképzés, jó a bolognai rendszer?

Elolvasom

Nincs diplomás túlképzés, a munkaerőpiac igényei nem mennek szembe a magyar felsőoktatással, és a bolognai rendszer bevezetése sem volt hiba – állítják az eduline által megkérdezett oktatási szakértők, akik szerint a kormány jelenlegi oktatáspolitikája olyan tévhitekre épül, amelyek alapjaiban rengethetik meg a még működő rendszert.

Felsőoktatás Eduline

Mégiscsak megéri diplomát szerezni?

Elolvasom

Van-e felsőfokú túlképzés Magyarországon? A kérdés – adatok és némi szakértelem birtokában – csakis egy Zen szerzetes módján válaszolható meg, azaz “értelmetlen kérdésre nincs értelmes válasz”, olvasható az OktPolCafé blogon.

1 2