Közoktatás MTI

Deutsch: a digitális oktatási stratégia lényege az esélyteremtés

Elolvasom

A digitális esélyteremtés stratégiája Magyarország digitális oktatási stratégiája - jelentette ki pénteken Budapesten, az első alkalommal megrendezett, kétnapos Digitális Oktatási Konferencián és Kiállításon tartott előadásában Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Közoktatás MTI

Már zajlanak a fejlesztések, nemsokára minden iskolában lehet szélessávú internet

Elolvasom

Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.

Közoktatás MTI

A 15 évesek nagy része digitálisan írástudatlan

Elolvasom

Digitálisan írástudatlan a 15 éves diákok 60 százaléka, és komoly hiányosságok vannak az oktatási rendszerben és a digitális eszközhasználatban is Magyarországon annak ellenére, hogy néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz - hívta fel a figyelmet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keres egy pályakezdő mérnök?

Elolvasom

Hosszú évek óta a mérnökök a legkeresettebbek a munkaerőpiacon. Nincs ez másként a frissen végzettek esetében sem, ráadásul a pályakezdők között ők számíthatnak a legmagasabb kezdő átlagjövedelemre. Mielőtt azonban a frissdiplomások hátradőlnének, nem árt, ha konkrét elképzeléseket alakítanak ki jövőbeni szakterületükkel kapcsolatosan, illetve „leporolják” nyelvvizsga bizonyítványaikat.

Felsőoktatás Eduline

Egyetem kizárólag nyugdíjasoknak

Elolvasom

Nyugdíjas egyetem nyílik jövő héten Győrött; programjai iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt, s jelzi, hogy az idősebb korosztály is igényli az új ismereteket a tudomány és az élet különféle területeiről.

Közoktatás Eduline

Digitális táblák használata

Elolvasom

Már a gyakorlatban vizsgáznak a digitális táblaként ismert multimédiás taneszközök, amelyek alkalmazása a régi tanári szakmai fogások újragondolásán túl új módszertani kérdések megválaszolását is szükségessé teszi.

Közoktatás Eduline

Megszoksz vagy megszöksz?

Elolvasom

Idén, 14. alkalommal rendezik meg az Online Educa (http://www.online-educa.com/) nemzetközi konferenciát. A Berlinben, december 3-án kezdődő, háromnapos esemény központi témája továbbra is a technológia által támogatott oktatás és tanulás: a közel 100 ország mindegy kétezer résztvevője megismerkedhet az új oktatási eszközökkel, módszerekkel, valamint a szakértők előadásain keresztül a digitális technológiák oktatási célú felhasználásának területén alakuló trendekkel is.

Közoktatás Eduline

Fotótörténet kidolgozott tételek

Elolvasom

1. A fényképészet rövid története - 2. A fényképezőgép fejlődése - - A digitális fényképezőgép - - Objektívek, zárszerkezetek, keresők - 3. Történeti fotóeljárások - 4. Digitális és analóg fényképezés - 5.A fényképezés optikai, színtani alapjai - 6. Nyersanyag - fény - világítás - 7. Fogalmak, eljárások