szerző:
Eduline

Nem muszáj egyszerű kétdimenziós rajzokat nézni, vagy a fekete-fehér oldalakat olvasnod a jövőben.

©

Már számtalan olyan alkalmazás létezik, mely szinte játszva segíti az orvostanhallgatókat az anatómiai ismeretek elsajátításában - írja a hvg.hu. Az oktatási szoftverek piacán szabályos forradalom zajlik, ám a figyelem eddig inkább a közoktatásra, illetve a kisgyerekek játékos fejlesztésére koncentrálódott. Pedig százával sorakoznak a különböző tudományterülethez tartozó appok.

A Complete Anatomy lehetővé teszi, hogy az emberi test közel 6500 elemét tanulmányozhassuk. A legfőbb szervek működés közben is megfigyekhetők, illetve mindhez részletes magyarázat tartozik. Az összes izom, csont, szerv körbeforgatható és belenagyítható.

Az Explain Medicinehez sem árt egy kis angoltudás, de rengeteget segíthet az orvosi szakkifejezések megtanulásában. A szoftvert orvosok segítségével készítetteék, a több mint 700 szócikk alapján kijelenthető, hogy alapos munkát végeztek.

InSimu az egyik leghasznosabb orvosi applikáció: valós klinikai eseteket dolgoztak fel, a virtuális betegeket kell meggyógyítania a hallgatóknak. Az alkalmazásban teszteket kérhetnek, gyógyszerezést állíthatnak be,de figyelni kell arra is, hogy ne tartsanak túl sokáig a vizsgálatok, illetve a kórházi költségekre is gondolni kell.

©

Ehhez hasonló a Clinical Sense, bár kicsit "mesélősebb" megoldásban, ahol a betegek panaszai alapján kell döntéseket hozni. További haszos applikációkat találtok partnerodalunk, a hvg.hu oldalán.

Ha nem orvostanhallgatóként, hanem programozóként, illetve fejlesztőként olvasod ezt a cikket, akkor van egy jó hírünk: Az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions három kategóriában, InnoMax Business, InnoMax Non-profit és InnoApps néven hirdetett pályázatot. November 3-ig utóbbi kategóriában is várják még a nevezéseket, hiszen idén ismét díjazni szeretnék a legtehetségesebb fiatal, harminc év alatti magyar fejlesztőket. A versenyre bármilyen újszerű, ötletes, megvalósult alkalmazással nevezni lehet, témától függetlenül.