Közoktatás MTI

A Lego menti meg a leszakadó magyarországi iskolákat?

Elolvasom

Világszerte bevált, több tantárgynál is alkalmazható oktatási módszertan érkezhet a magyar iskolákba a kormány és a Lego Manufacturing Kft. által 2016 novemberében kötött, az oktatási ágazatot érintő kiegészítő megállapodásnak köszönhetően - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

Magyarosan sikerült a Nemzeti Tanévnyitó

Elolvasom

Hagyományosan szörnyen unalmas volt a VII. sorszámmal is jelzett kormányzati tanévnyitő az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. Ennek megfelelően röpködtek a Gárdonyi-idézetek, az "új év, új kezdet" frázisok, az egytelen színt a diákok jelentették az ünnepségen.

Közoktatás Unyatyinszki György

Nagy ugrásra készül Czunyiné

Elolvasom

Az államtitkárból digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztossá avanzsálódott Czunyiné Bertalan Judit 15 év digitális lemaradását hozná be "egy nagy ugrással". Utoljára Kínában mondott talált ki ilyet a diktátor Mao Ce-tung, az nem jött be.

Közoktatás Eduline

Falazott a Klik egy schmittelő iskolaigazgatónak

Elolvasom

Több oldalt egyszerűen átemelt más munkájából a balassagyarmati Fényes-Bók Szilvia, mikor megpályázta a Balassi Bálint Gimnázium igazgatói posztját. A Klikk és az oktatási tárca is tudott a szövegegyezésekről, mégsem emelt akadályt és győztesnek hozták ki a pályázót.

Közoktatás Eduline

Félreértett folyamat lehet a Klik felállítása

Elolvasom

Hazánkhoz képest Ghánának vagy Argentínának teljesen más szintről kell fejlesztenie az oktatási rendszere színvonalát – számukra is rengeteg ajánlást tartalmaz a McKinsey-jelentés, melyet korábban Pokorni Zoltán vagy Hoffmann Rózsa is emlegetett. Valamit nagyon nem jól értett az oktatási tárca, ugyanis a változtatások nem feleltek meg a közoktatás szükségleteinek, hacsak nem a fejlődő országok állapotait képzelték el hazánkban.

Közoktatás Eduline

Megvan, hogyan akarják leültetni tárgyalni a tanárokat

Elolvasom

Czunyiné Bertalan Judit szerint harmadával csökken majd a tanárok adminisztrációs terhe egy új rendelet szerint. Nem két, hanem ötévente lesz értékelés. Emellett Balog Zoltán bejelentette: megalakul a Köznevelési Kerekasztal, ez lesz a színtere annak, hogy egyeztessenek a tanárokkal. Azt is kijelentették, dolgoznak az oktatás megreformálásán.

Közoktatás Eduline

Rétvári szerint sokan irigylik a tanárokat

Elolvasom

A TV2 Mokka vendége volt Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, aki nem zárta ki egyértelműen, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár széke inog. A hermanosok tiltakozásával kapcsolatban pedig egészen sajátos véleményt fogalmazott meg.

1 2 3 4