szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ki mondta, hogy a kémia tanulásnak mindenképpen unalmasnak kell lennie? Pláne manapság, amikor naponta jelennek meg az újabbnál újabb és szórakoztatóbb alkalmazások. Most mutatunk néhány appot, amivel - ha eddig nem tettétek - biztosan megkedvelitek a kémiát.

Beaker mix chemicals

Ezzel az alkalmazással kipróbálhatjátok milyen reakciók mennének végbe, ha egy kémcsőben különböző vegyi anyagokat kevernétek össze. Az app megnyitása után ugyanis a telefonotok képernyője kémcsővé változik, és egy viruális periódusos rendszerből választhatjátok ki, hogy milyen különböző elemeket szeretnétek adagolni. Ezután az alkalmazás szemlélteti a reakcióegyenletet, illetve magát a reakciót is. Az újatok csúsztatásával és lenyomva tartásával meggyújthatjátok az anyagokat, a telefonotokat rázva felgyorsíthatjátok a reakciót, de akár egy másik telefonnal összekapcsolódva egyik készülékből a másikba is átönthetitek az egész vegyületet.

A következő videóban röviden megnézhetitek, pontosan mit tud az applikáció:

Periódusos rendszer

Ha kifejezetten a periódusos renszerrel ismerkedtek, akkor ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek. Ezekkel a kémiai kvízekkel könnyen megtanulhatjátok a kémiai elemeket, azok csoportjait, periódusait, atom számait és elemeit. 29 nehézségi szint közül választhattok, minden szinten 20-25 kémiai elemmel találkozhattok. Egyes szinteken a megfelelő vegyjelet kell kiválasztanotok elemnév alapján, míg máshol az elemeket lúgosságuk alapján kell felismernetek. De van néhány olyan feladvány is, ahol azt a periódust kell kiválasztani, ahová az adott elem tartozik, vagy éppen az adott elemnek megfelelő rendszámot kell eltalánotok. Az elemek csoportjára és típusára is rákérdeznek a kvízek.

©

Három ingyenes app, amivel spanyolul tanulhattok

Most ismerkedtek a spanyol nyelvvel, vagy elmélyítenétek a már meglévő tudásotokat? Bárhogy is legyen, a következő alkalmazásokat érdemes kipróbálnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!