szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most ismerkedtek a spanyol nyelvvel, vagy elmélyítenétek a már meglévő tudásotokat? Bárhogy is legyen, a következő alkalmazásokat érdemes kipróbálnotok.

Spanish Injection

Ezzel az alkalmazással szó szerint játszva tanulhattok, ugyanis egy karakter bőrébe kell bújnotok és a szerepjátéknak köszönhetően különböző társalgási szituációkban - összesen 45-ben - vehettek részt. Az egymásra épülő beszélgetésekbe nektek kell beillesztenetek a hiányzó szavakat, helyes mondatokat kell csinálnotok a kevert szórendű mondatokból, illetve néha nektek kell beírnotok a helyes választ. Az app a kiejtés tanulásában is segít, mivel minden mondatot fel is olvas hangosan.

Spanyol tanulás - hallás és beszéd

Ebben az alkalmazásban 750 mindennapi párbeszédet találtok. Olyan témák közül válogathattok, mint például a bemutatkozás, vásárlás, üzleti párbeszédek, vagy éppen a családi beszélgetések. Gyakorló játékokokon, spanyol novellákon és híreken keresztül ismerkedhettek meg a nyelvvel. Utóbbival nem csak a hallási készségeiteket és a szókincsetek növelhetitek, de még a világ történéseiről is értesülhettek. A Playlist-módban pedig akár vezetés vagy utazás közben is tanulhattok. Az app kezdő, középszintű és haladó tanulóknak is ajánlott.

©

Mondly

A Mondly segítségével mindössze pár perc alatt elsajátíthatjátok az alapvető spanyol szavakat, elkezdhettek mondatokat formálni, megismerkedhettek a spanyol kifejezésekkel és részt vehettek beszélgetésekben - azaz az applikációval fejleszthetitek a szókincseteket, a nyelvtanotokat és a kiejtéseteket is. Az utóbbi sikerességéről a state-of-the-art beszédfelismerő rendszer gondoskodik, amelynek köszönhetően csak akkor kaptok pozitív visszajelzést, ha a spanyol beszédetek tiszta és helyes. A Mondly kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott.

©

Három ingyenes app a szorgalmi időszakra, hogy ne legyen káosz az év

A szorgalmi időszak kezdetével a határidők, beadandók is megszaporodnak. Újabb ingyenes appokat gyűjtöttünk össze nektek, amivel könnyebb lehet a mindennapi élet az egyetemen is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!