szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Izaak Miller már ismeri az angol, a görög és az arab ábécét és 154-es IQ-a van.

Ismét egy lenyűgöző képességű kisgyermek lett tagja a zseniklubnak nevezett Mensa nemzetközi egyesületnek. Az angliai Cheshuntban élő négyéves fiú már ismeri mind az ötven amerikai államot, illetve az angol, a görög és az arab ábécét - annak ellenére, hogy nincs görög vagy arab felmenője – olvasható a Mirror oldalán.

Michelle Nelson, Izaak 32 éves édeasanyja azt mondta: „Csak szereti a nyelveket”. Ezenkívül tud már spanyolul is tízig számolni. A brit alapítású exkluzív klubhoz szükséges felvételi tesztet háromévesen oldotta meg.

A Mensa intelligencia-tesztjét 10 éven aluliakra nem alkalmazhatják, így egy óvoda fejlődés-pszichológusa készítette el a felvételhez szükséges, majd az egyesület által jóváhagyott tesztet. A teszt „verbális” szintje egyebek között az információ-befogadást, a számolási készséget, a szókincset és a szövegértést méri, ezek mellett pedig a kisfiúnak rajzkészségéről, mértani érzékéről, tárgyak összerakásáról is számot kellett adnia.

A szakember úgy értékelte kisfiút, hogy „igen magas szintű általános intelligenciájú gyerek” akitől figyelemre méltó iskolai eredmények várhatók.

A Mensa valaha legfiatalabb tagja a felvétel idején kétéves és négy hónapos volt.

Ugyanazon a héten szerzett érettségit és diplomát egy 15 éves amerikai diák

Tom Jordan, a 15 éves amerikai diák ugyanazon a héten végzett középiskolai tanulmányaival és szerzett főiskolai diplomát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!