szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új funkciókkal kísérletezik a Facebook, aminek sok éjjeli bagoly vagy hajnalig tanuló örülni fog.

Facebook Messengerben már egy ideje működik a dark - azaz sötét - mód. A szemkímélő, éjszaka is kényelmesen használható dark mode lényegében sötét háttéret, kevesebb fényerőt kapott, a betűk fehérré, a kereső pedig szürkévé változott. A Facebook pedig pár felhasználójának már megmuttatta, milyen lesz ez az oldalon:

Ezen felül változnak a videók és a fejléc is máshogy fog kinézni.

A tervek szerint hamarosan teljesen átalakul, az amit eddig megszokhattunk, de egy biztos, a későn fekvő egyetemisták, érettségire készülők vagy éppen beadandót böngésző diákok örülni fognak, hogy már nem csak a beszélgetéseknél érhető el a sötétebb felállás.

Van helye a Facebooknak az oktatásban is? Két brit tanárnő például az oldalon keresztül olvas esti mesét tanítványainak.

Két tanárnő, aki a Facebookon keresztül olvas esti mesét a tanítványainak

Facebookon keresztül olvas esti mesét tanítványainak két brit tanárnő - azt mondják, tisztában vannak azzal, hogy ez nem helyettesítheti a hagyományos meseolvasást, de sokkal jobb, mint ha a gyerekek esténként tévét néznének vagy online játékokkal töltenék az időt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.