szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Facebookon keresztül olvas esti mesét tanítványainak két brit tanárnő - azt mondják, tisztában vannak azzal, hogy ez nem helyettesítheti a hagyományos meseolvasást, de sokkal jobb, mint ha a gyerekek esténként tévét néznének vagy online játékokkal töltenék az időt.

A BBC készített videót a két tanárnőről, akik este hétkor indítják a Facebookon az élő közvetítést - a gyerekeknek mesét olvasnak.

A videót itt nézhetitek meg:

BBC Family & Education News

Love this ���� These teachers have found a brilliant way to get children reading and excited about bedtime stories. ��������

Tanulási nehézséget okoz a túl sok tévé és a kevés meseolvasás? Ezektől (is) függ az iskolaérettség

Sok olyan óvodás van, aki kimarad az olvasás, a történetmesélés élményéből. A kutatások szerint ők kevésbé lesznek később motiváltak az olvasásra, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd tanulási nehézségekkel. Ez azzal is összefügghet, hogy akinek rendszeresen mesélnek, azzal valószínűleg többet is beszélgetnek, játszanak a szülők, és ez fordítva is igaz - mondta az Eduline-nak Kovácsné Kelemen Anikó óvodapszichológus, aki az iskolaérettségről, a túlzásba vitt "képernyőzés" hatásairól is beszélt.