szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lassan az utolsó vizsgáknak is vége – ilyenkor hirtelen rengeteg szabadidőtök lesz, egészen a szorgalmi időszak kezdetéig. Hogyan érdemes kipihenni a vizsgaidőszak fáradalmait? Mutatunk néhány ötletet.

1. Aludni, aludni és aludni

Biztosan ti is nagyon kimerültetek a vizsgáktól, de most már vége az éjszakába nyúló tanulásnak és a hajnalig tartó magolásnak. Aludjatok: pihenjetek rá a következő félévre, délnél hamarabb ki se keljetek az ágyból.

2. Enni

A stressz miatt sokan enni is elfelejtenek. A megmérettetések után itt az ideje visszatérni a rendszeres étkezéshez. Persze az is előfordulhat, hogy a vizsgákkal járó feszültség miatt időről időre megrohamoztátok a hűtőt – ebben az esetben vegyetek vissza a tempóból, a gyorskaják és a nassolni valók helyett válasszatok egészségesebb ételeket.

Itt ebédelhettek meg 700-800 forintból: a legjobb helyek a Corvinusnál

Az e havi ösztöndíj és a diákhitel már rég elfogyott, ezért meg kell húzni a nadrágszíjat? Campus life-sorozatunkban körbejárjuk a nagyobb egyetemek környékét, és megkeressük azokat a helyeket, ahol pár száz forintból megebédelhettek. 1. rész: a Budapesti Corvinus Egyetem.

3. Mozduljatok ki

Hetekkel ezelőtt a négy fal közé szorultatok, és maximum a pizzafutárnak nyitottatok ajtót? Akkor irány a szabad levegő! Bár igaz, hogy hűvös van, de a friss levegő jót fog tenni. Menjetek el futni, szánkózzatok vagy egyszerűen csak sétáljatok egy nagyot a környéken anélkül, hogy a tanuláson kattognátok.

Itt a lista: ezek a város legjobb szánkópályái

Végre esik a hó, ezért megnéztük, hogy hol lehet a legjobban szánkózni Budapesten. Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 2. rész: hol lehet szánkózni a városban?

4. Irány a könyvtár

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor úgy mehettek könyvtárba, hogy a szakirodalmak helyett a szépirodalmi művek vagy a könnyed olvasmányok felé vehetitek az irányt. Használjátok ki az időt, és olvassatok olyan könyveket, amelyeket nem mások elvárásai, hanem saját magatok szórakoztatása miatt vesztek le a polcról.

Tömegek olvassák ezt az öt könyvet: ezek a művek állnak a sikerlisták élén

Úgy látszik, a magyar olvasók is szeretik az önéletrajzokat - a Libri friss sikerlistájáról válogattunk olyan könyveket, amelyeket érdemes fellapozni a vizsgák után.

5. Hozzátok be a lemaradást

A vizsgáknak köszönhetően elcsúsztatok a kedvenc sorozatotokkal? Itt a remek lehetőség, hogy behozzátok a lemaradást. Kikapcsolódásképpen tartsatok egy-két olyan napot, amikor a sorozatmaratonon kívül semmi mást nem csináltok.

Húsz film, amit látnod kell, mielőtt egyetemre mész

Idén felvételiztek, és ráhangolódnátok az egyetemi életre? A Magyar Filmadatbázis oldalán megjelent lista - egyetemen játszódó - filmjei közül válogattunk.

6. Lógjatok újra a barátaitokkal

Kávé? Mozi? Házibuli? Itt az ideje feltöltődni és kikapcsolódni. A vizsgák miatt már ezer éve nem láttátok egymást? Üljetek össze, dumáljatok sokat, vagy rúgjatok ki a hámból. A lényeg, hogy eszetekbe se jusson a tanulást szóba hozni.

7. Szenteljetek időt a hobbitoknak

Szerettek lovagolni? A szabadidőtökben festeni szoktatok? Most, hogy már nem kell a jegyzetek felett görnyednetek, van elegendő időtök arra, hogy azzal foglalkozzatok, amit igazán szerettek csinálni.