szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy látszik, a magyar olvasók is szeretik az önéletrajzokat - a Libri friss sikerlistájáról válogattunk olyan könyveket, amelyeket érdemes fellapozni a vizsgák után.

Szabó Magda - Csigaház

Szabó Magda hagyatékából előkerült egy fehér dosszié, és abból két szürke, kockás borítójú füzet, ami lehet, hogy újraírja a magyar irodalomtörténetben a Szabó Magda életéről és munkásságáról szóló fejezetet. És hogy mit rejt a két füzet? Egy kisregényt, amely 1939-ben játszódik, Bécsben. Egy zaklatott fiatal lány érkezik a Csigaház nevű panzióba.

Dan Brown - Eredet

Dan Brown A Da Vinci-kód, minden idők egyik legolvasottabb könyvének a szerzője, illetve további három bestseller írója is, amelyeknek Robert Langdon harvardi szimbólumkutató a főhőse. Íme egy újabb regény, amivel eltölthetitek a téli délutánokat és az estéket: a professzor most a bilbaói Guggenheim Múzeumba érkezik, hogy részt vegyen egy felfedezés bemutatásán, amely "mindörökre megváltoztatja a tudományokat".

©

Koltai Róbert - Sose halnunk meg? - Az első 75

Az idén 75 éves Koltai Róbert színész-rendező, akit többek között a Sose halunk meg, a Szamba, a Csocsó, avagy éljen május elseje!, a Miniszter félrelép című filmből és számtalan színházi előadásból ismerünk, most könyvben meséli el eddigi életének eseményeit a tőle megszokott humorossággal és öniróniával.

Michelle Obama - Így lettem

Megjelent az Egyesült Államok egykori first ladyjének önéletrajza: ha szívesen olvasnátok magukkal ragadó történeteket Michelle Obama életéből, akkor ennek a könyvnek a polcotokon a helye. A könyvben az egykori first lady többek között bepillantást enged élete kulcsfontosságú pillanataiba - a Chicago déli részén töltött gyerekkorától a Fehér Házig.

Kari Hotakainen - Az ismeretlen Kimi Räikkönen

Ez az életrajz sem egy hagyományos sportolóéletrajz, hanem stílusával is magával ragadó mű egy szerény származású - és a sztárallűröket máig kerülő - emberről, aki világbajnok lett és egyben a finnek bálványa. Egy világhírű, és mégis ismeretlen sportoló fantasztikus, humoros és megható portréja, amely nem csak a Forma 1 rajongóknak lesz élmény.

Itt a lista: ilyen világsztárok lépnek fel 2019-ben Magyarországon

A Foo Fighters, Sting, Nicki Minaj & Future, a Jethro Tull, Giorgio Moroder, Vanessa-Mae, a Muse, Tom Jones, a Slayer, a Backstreet Boys, Ed Sheeran, Chick Corea, Slash, a Dead Can Dance és Mark Knopfler is fellép jövőre Magyarországon.