szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Végre esik a hó, ezért megnéztük, hogy hol lehet a legjobban szánkózni Budapesten. Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 2. rész: hol lehet szánkózni a városban?

Pesti oldal

Aki azt hisz, hogy csak Budán vannak jó lejtők, az téved. Pesten is van pár olyan park vagy domb, ahol jókat lehet csúszkálni.

Városliget

Természetesen évek óta klasszikusnak számít a városligeti Királydomb, amely nem csak könnyen megközelíthető, de csúszkálás után a Vajdahunyad várát körbejárni is jó ötlet.

Népliget

Jóval kevesebben ismerik, mint a többi pályát, így talán nincs akkora tömeg sem. A szintkülönbségei miatt viszont jó választás a Népliget dombja is.

Óhegy park

A frissen felújított kőbányai Óhegy parkban is lehet csúszkálni, hiszen sok meredek és hosszú lejtő is van a park kialakítása miatt.

Budai oldal

A legnagyobb klasszikusok természetesen a dimbes-dombos oldalon vannak.

Normafa és környéke

Talán ez az  egyik leg­job­ban kiala­kí­tott és leg­ked­vel­tebb hely­szín. Ezért persze jó nagy lehet a tömeg is, de a pályák miatt ez is megéri.

Gellért-hegy

A Gellért-hegy Jubileumi parkja főleg kisebb gyerekekkel ideális, mivel a pályák nem olyan meredekek és a Normafához képest tömeg sincs.

Hármashatár-hegyen

A Hármashatár-hegyen, a Szép­völ­gyi út tete­jén különböző hosszú­ságú és mere­dek­ségű lejtő­ket vannak, így itt is mindenki megtalálhatja az ideális pályát.

Ha több program is érdekel, akkor olvassátok el cikksorozatunk előző részét, ahol az ingyenes korcsolyapályákról írtunk:

Itt a lista: ezeken a jégpályákon korcsolyázhattok teljesen ingyen

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 1. rész: hol lehet ingyen korcsolyázni?