szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 1. rész: hol lehet ingyen korcsolyázni?

Óbuda

Óbudán az advent kezdetével két helyszínen lesznek ingyenesen használó jégpályák. A Fő téri és a a Csobánka téri jégpálya a hét minden napján 8 és 22, valamint 8 és 20 óra között van nyitva. Az ingyenes oktatásokat pedig az alábbi időpontokban vehetitek igénybe: a Fő téren szombatonként 8-10 óráig, a Csobánka téren:vasárnaponként 8-10 óráig.

Újpest

Itt a Szent István téren, november 24-től február 17-ig üzemel  ingyenes jégpálya. Hétfőtől péntekig 15 és 20 óra között, hétvégén pedig 9 és 14 óra, valamint 15 és 20 óra között használhatjátok.

Zugló

Advent első vasárnapján, december 2-án megnyílt a IV. Zuglói Kori és Adventi Sokadalom. Február 3-ig ingyen használhatjátok a Bosnyák téri korcsolyapályát. Tanítási időben, 8-tól 15 óráig az óvodai és iskolai csoportok, délután pedig bárki használhatja, az önkormányzat térítésmentes korcsolyabérlési lehetőséget is biztosít.

Hunyadi tér

Terézváros önkormányzata a Hunyadi téren található sportpályát alakította át jégpályává. December elejétől február közepéig ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítanak a VI. kerületi lakosoknak.

©

Hol lehet még korizni?

Városligeti műjégpálya

A nagy klasszikus nem maradhat ki a felsorolásból, itt azonban van belépő, ami nem is olyan olcsó, de lássuk be, a városligeti műjég a legszebb: hétvégén 1500, hétköznap 1000 forint a diákjegy.

Adventi ünnep a Bazilikánál

Sajnos itt csak a kisebbek élvezhetik a csúszkálást: 14 éves korig ingyenes, sőt ha a cipőt otthon felejtettétek, akkor díjmentesen bérelni is tudtok.

Hamarosan megnyílik a koripálya a Horváth Mihály téren, a Bálna teraszán is.

Ingyen korcsolyázhatnak a budapesti gyerekek, itt vannak a részletek

Ingyenes, tizenegy alkalmas korcsolyaoktatási programot indít az öt év feletti óvodásoknak, valamint az alsó tagozatosoknak a Városligeti Műjégpálya - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A program után minden gyerek oklevelet kap, és bérletet, amellyel 2019 végéig tíz alkalommal ingyenesen korcsolyázhat hétköznap - írták. A közleményben utaltak arra, hogy 2019-ben Budapest lesz Európa Sportfővárosa.