szerző:
Eduline

Az országosan ismert vezetőtanár, dr. Gerőcs László, az interneten kezdte oktatni a diákokat. A középszintű érettségire felkészítő kurzus a komplett középiskolai matematika tananyagot lefedi.

20 része átveszi az érettségi témaköröket. A videók egyenként körülbelül 60 percesek, melyeknek az elején az oktató az előző rész végén feladott házi feladatok oldja meg, majd bevezeti az új témakört egy kevés tudománytörténettel, majd az alapfogalmakat és legfőbb definíciókat. Ezután néhány példát részletesen kielemez, végül a témakörhöz kapcsolódóan kitűzi a házi feladatokat. A tanfolyam részeként, a 20 rész után megtalálható egy próbaérettségi-feladatsor, melyben a tanfolyamon résztvevők tesztelhetik tudásukat. A 21. videóban az oktató a próbaérettségi-feladatsort is teljes részletességében megoldja.

Dr. Gerőcs Lászlónak, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium vezetőtanárának a nevéhez számtalan tankönyv és példatár fűződik. Több generáció emlékszik elhíresült matematika óráira, de sokan még emlékezhetnek az évekig futó Repeta Matek tévéműsorra is, amelynek fő célkitűzése a matematika megszerettetése volt. Az Index.hu-n közel tíz éve oldja meg a matematika érettségi feladatsort, amelyet tavaly 180.000-en láttak. Kezdő tanárokat indít el a pályán, és csoportos továbbképzéseket tart az ország minden pontján. Számtalan díj fémjelzi munkásságát. Idén az interneten az egész országhoz megpróbál eljutni a sikeresebb matematika érettségi-átlag reményében.

A felkészítő tanfolyamra itt lehet jelentkezni:

www.korrepeta.hu