szerző:
Eduline

Nyelvi szóbeli érettségire készültök, de unjátok a szótárazást? Esetleg külföldi nyaralást terveztek, vagy csak kedvetek lenne megismerkedni egy új nyelvvel? Íme, öt mobilalkalmazás, amely a hasznotokra lehet.

A nyelvtanuláshoz itt találtok további szuper appokat. A legjobb szótáras alkalmazásokat itt nézhetitek meg. Halogatás helyett - az öt legjobb app egyetemistáknak, vizsgaidőszakra is.

Byki

Ezzel a tanulókártyás alkalmazással több mint nyolcvan nyelv legfontosabb kifejezéseit véshetitek a memóriátokba: az ingyenes verzióban minden nyelvhez három szójegyzéket kaptok, a teljes adatbázisért pedig nyelvenként nyolc dollárt kell fizetnetek. Az appot Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

Living Language Course

Ez az alkalmazás nem csak szójegyzéket, hanem nyelvtani összefoglalókat és interaktív feladatokat is tartalmaz, a társalgást pedig anyanyelvi beszélők által felmondott szövegek segítségével gyakorolhatjátok. Három szint - kezdő, középhaladó, haladó - közül választhattok. Az appal, amelyet iPhone-ra tölhettek le innen, olaszul, arabul és portugálul tanulhattok.

©

50 languages

Ennek az appnak az ingyenes verziójával több mint ötven nyelv tanulásához kaptok harminc leckét, amelyekkel a mindennapi szituációkban előforduló kifejezéseket gyakorolhatjátok írott és hanganyagokkal. Játékokon keresztül tanulhatjátok meg az ábécét, a számokat, az ellentétes jelentésű szavakat is. Az app a korábbi tudásotok felfrissítéséhez vagy akkor is ideális, ha néhány hónapot töltötök majd külföldön, például Erasmuson. A gyakorlatok az A1-es és A2-es szintnek felelnek meg. Az alkalmazást Androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

LingQ

A LingQ-val több mint harminc nyelvet tanulhattok: mindegyikhez ezerórányi hanganyagot és a hozzájuk tartozó írott szöveget kaptok. Saját magatok építhetitek fel a szótárotokat, amelyet utána tanulókártyák segítségével memorizálhattok. Az appot iPhone-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

©

Voxy

Végül egy alkalmazás azoknak, akik az angolt szeretnék gyakorolni kezdőtől a haladó szintig: a Voxy-val mindennapi szituációkat hallgathattok meg, sőt, még a kedvenc számaitok szövegét is elsajátíthatjátok a karaoke-módban, és anyanyelvi oktatókat is megkérhettek, hogy oktassanak titeket. Az alkalmazást számítógépen, tableten és telefonon is használhatjátok és szinkronizálhatjátok. Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!