szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készültök, de még nem tudjátok, melyik vizsgaközpontban jelentkeztek majd az alap-, a közép- vagy a felsőfokú nyelvvizsgára? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Első rész: a Rigó utcai nyelvvizsga.

©

Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgáját (ismertebb nevén: Rigó utcai nyelvvizsgát) országszerte több mint nyolcvan helyen tehetitek le - a vizsga kétnyelvű, egy szóbeli és egy írásbeli részből áll.

Az alapfokú írásbeli vizsga három részből - olvasott szöveg értése, közvetítés idegen nyelvről magyarra, irányított fogalmazás - áll, a középfokú ugyanígy épül fel, de egy nyelvismereti feladatsort is tartalmaz, míg a felsőfokú írásbelin öt feladatsort - nyelvismereti teszt, közvetítés magyarról idegen nyelvre, közvetítés idegen nyelvről magyarra, irányított fogalmazás, olvasott szöveg értése - kell megoldani.

Az ELTE ITK minden nyelvből közzétett egy alap-, egy közép- és egy felsőfokú mintafeladatsort - ezeket itt találjátok, a zölddel szedett mezőben válthattok nyelvet, a "megoldás" gombra kattintva helyes válaszokat, illetve mintamegoldásokat is találtok. A Rigó utcai nyelvvizsgáról itt találjátok részletes összefoglalónkat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!