szerző:
Eduline

A Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ ajánlásai szerint több feladat, illetve azok értékelése is változik a BME Nyelvvizsgaközpontnál.

©

Számos népszerű nyelvvizsgaközpont módosította feladatait, illetve a vizsga lebonyolítását - változik a népszerű ELTE Origó, valamint a TELC vizsgája is.

A BME-nyelvvizsga lebonyolítása is változik: ha sikertelen volt az írásbeli nyelvvizsga, akkor a szóbelin kompenzálhatók egyes hibák, vagyis megfelelő eredmény esetén komplex nyelvvizsgát lehet tenni. Példaként, ha nem ért el megfelelő eredményt íráskészségben és olvasáskészségben (57-57 százalék), de a beszédkészség és a beszédértésben jobban teljesít (63-63 százalék), akkor a teljes vizsga eredménye eléri a megfelelő 60 százalékos eredményt.

A BME mindhárom szinten (B1, B2, C1) lecserélte a második, igaz-hamis állításokat tartalmazó feladatot, helyette 3 opciós feleletválasztós kérdéseket kell megoldani. Hogy minél árnyaltabb képet kapjanak a vizsgázók íráskészségéről, így a korábbi egy helyett két ilyen feladatot kell megírni. Továbbá, a kétnyelvű B1 általános vizsgán két új típusú olvasáskészség és közvetítés feladat szerepel majd.

Mind a négy vizsgarendszerben (általános egynyelvű, általános kétnyelvű, gazdasági, műszaki) mindhárom szinten a beszédkészség értékelésére adható maximális vizsgapontszám 40 lesz.

Itt vannak az idei árak: ennyit kell fizetni a legnépszerűbb nyelvvizsgákért

Ha idén érettségiztek, figyelnetek kell arra, hogy időben megszerezzétek a pluszpontokat érő középfokú nyelvvizsgát. Megmutatjuk, hol és mennyiért adnak papírt a tudásotokról. A jó hír, hogy tavaly óta nem nagyon emelkedtek a díjak. TELC Alapfokon a nemzetközi, államilag elismert szóbeli és írásbeli nyelvvizsgáért (angol és német) egyaránt 20 250 forintot kell fizetni, míg a komplex vizsga 29 500 forintba kerül.