szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha németül tanultok és nyelvvizsgára készültök, ezekkel az appokkal ingyenesen gyakorolhattok. Most összegyűjtöttünk nektek pár oldalt, amivel a különböző vizsgarészeket ismételhetitek át úgy, hogy közben el sem kell mozdulnotok a gép elől.

Ha a nyelvtan megy a legnehezebben, akkor a Babellel gyakorolhattok, de sajnos csak azok tudják használni, akik tudnak valamennyire angolul is, az ugyanis a közvetítőnyelv. A feladat egyszerű: helyes szavakat kell beírni a megadott mondatokba, a kifejezések kiejtését is megmutatja az oldal - így a szóbelire is gyakorolhattok. Addig nem léphettek a következő, nehezebb feladatra, amíg helyesen nem válaszoltok a kérdésre.

Fordítás? Ez sem lehet gond, az alapszókincshez tartozó szavak gyakorlásában, valamint az aktív szókincs gyors bővítésében segít a magyar nyelven elérhető Deutsch Interaktiv. 5300 szót tartalmaz, amelyet több mint tízezer példamondattal tudtok gyakorolni.

Szuper app nyelvtanuláshoz: játszva bővíthetitek a szókincseteket

Szeretitek a színes, szórakoztató appokat, és szívesen tanulnátok egy új nyelvet, de csak naponta pár percetek van? Ezt az alkalmazást nektek találták ki.

Ha a hallás utáni szövegértés a munums? Akkor a Deutsche Welle oldalán kifejezetten hallás utáni szövegértést tesztelő feladatokat találtok, de van olyan lecke is, amely a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a ritka szavakat dolgozza fel. Videók, hanganyagok és szövegek alapján kell feladatokat megoldanotok, a tanfolyamokat ingyenes regisztráció után érhetitek el, de a honlapról feladatlapokat is kinyomtathattok.

Végül pedig, ha a szóbeli a gyenge pont, akkor a Skype-pal is remekül lehet a szóbelire készülni, de a The Mixxer oldalán németül beszélő felhasználókat is találtok, akik a német nyelvleckékért cserébe szívesen tanulnának más idegen nyelvet – például magyart. 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.