Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diploma nyelvvizsga nélkül: a Miskolci Egyetemen már döntöttek

2
Forrás: Orosz Péter

Rábólintott a Miskolci Egyetem szenátusa a hároméves nyelvvizsga-amnesztiára. Azok a hallgatók, akik eddig azért nem vehették át a diplomájukat, mert nem szereztek nyelvvizsgát, belső nyelvi vizsgát tehetnek – írja a minap.hu.

hirdetés
hirdetés

A vizsga szakmai követelményeinek kidolgozása még tart, az azonban már most biztos, hogy az egyetem felkészítő tanfolyamokat indít.

A nyelvvizsga-amnesztia egy átmeneti engedmény, amelyet az országgyűlés oktatási bizottsága javasolt azért, mert több tízezer volt hallgató diplomája halmozódik az egyetemeken és főiskolákon, a végzettek ugyanis még nem szereztek nyelvvizsgát, emiatt nem tudták átvenni az oklevelüket. 2013 és 2016 között ők nyelvvizsga nélkül is megkaphatnák a diplomájukat. A nyelvvizsga-amnesztiáról szóló cikkeinket itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

nt1955

Ha egy egyetem ilyen könnyen elengedi a nyelvvizsgát, s kiadja a diplomát, nos, akkor azt az egyetemet be kell zárni! Nincs szinvonal, nincs követelmény, teljesen felesleges újratermelni a lebutított diplomákat, diplomásokat!

kalmarr

Sajnos nem pontosan világos még, hogy a követelmény mennyiben más, mint a NYAK-os nyelvvizsgái. A megszerzett tudás valaki fogja-e kontrollálni, vagy aki befizeti a díjat az alanyi jogon megszerzi majd a papírt.
Így nagyon furcsállom, hogy a NYAK eddig még nem szólalt fel az ügyben, mert így az Ő szerepük teljesen értelmetlenné vált. Bármikor lehet még "amnesztia" ez ügyben... Ráadásul a NYAK által létrehozott nyelvvizsga csak M.O. ra jó iskolai tanulmányokhoz, mert külföldön nem fogadják el...
Ki tudja még lehet bevezetésre kerül a szigorlat amnesztia, vagy a szakdolgozat nélküli diploma világ esetleg alanyi jogon járó diploma.
Üdvözlöm az immár újabb elértéktelenedett diplomásokat a munkanélküliség világában! Aki pedig keményen küzdött a diplomájáért reszkessen a munkájáért, mert lesz "élelmesebb" konkurenciája.

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X