szerző:
Eduline

Van, amellyel a különböző szavak kiejtését gyakorolhatjátok, más oldalakon anyanyelvi beszélőkkel chatelhettek vagy skype-olhattok. Ez a tíz legjobb nyelvtanulós oldal.

©

A Free Courses összeszedett tizenöt olyan ingyenes oldalt, ahol nyelveket tanulhattok. Ezek közül mutatunk be tízet.

1. BBC Languages

Ha már tudtok angolul, a BBC oldalának segítségével tanulhattok franciául, spanyolul, németül, olaszul, portugálul, kínaiul vagy a további harminc nyelv valamelyikén. Kezdőként egy 12 hetes kurzuson vehettek részt, amelynek teljesítéséről papírt is kaptok.

2. LiveMocha

Huszonöt nyelven tanulhattok ingyenes és fizetős kurzusokkal. Az anyagokat könnyű alapkifejezésekkel kezditek, és anyanyelvi beszélők adnak nektek visszajelzést. Velük a kommunikációs készségeteket is fejleszthetitek.

3. FSI Language Courses

Szöveges és hanganyaggal kibővített tananyagokat találtok ezen az oldalon. Azoknak hasznos, akik már beszélnek angolul, és egy harmadik, negyedik nyelvet tanulnának mellé. Mindenképp nézzétek meg, ha valamilyen ázsiai vagy afrikai nyelvet tanulnátok, mint a fülöp-szigeteki tagalogot vagy a nigériai igbót. Így tanulhattok kínaiul és japánul teljesen ingyen.

4. Effective Language Learning

Kínai, francia, német, olasz vagy spanyol tanulásához hasznos. Emellett nyelvtanulási stratégiákról is olvashattok különböző cikkeket.

5. ExamEnglish

IELTS, TOEFL, CPE, CAE, FCE vagy PET nyelvvizsgára készültök angolból? Ez az oldal nagyon nagy segítséget jelenthet. Így szerezhettek nyelvvizsgát pár hónap alatt, teljesen ingyen.

©

6. Forvo

A Forvóval a kiejtést gyakorolhatjátok. Az oldal gyakorlatilag 280 nyelv szavainak hatalmas adatbázisa, mindegyiket anyanyelvi beszélők mondták fel.

7. Italki

Ezen az oldalon kapcsolatba léphettek nyelvtanárokkal és anyanyelvi beszélőkkel, akik segíthetnek kijavítani az írásaitokat, vagy együtt gyakorolhatjátok a nyelvet. Így tanulhattok németül teljesen ingyen: alkalmazások (nem csak) érettségizőknek.

8. Internet Polyglot

Itt szintén anyanyelvi beszélőkkel találkozhattok. Olyanok ajánlanak órákat, akik cserébe egy másik nyelven tanulnának, összesen harmincnégy nyelven tanulhattok rajta.

9. Free Language

Itt harmincnál is több nyelven találtok többek között videókat, hanganyagokat és szövegeket.

10. Word2Word

Végül pedig itt egy oldal, ahol nem saját képzéseket fogtok találni, hanem rengeteg linket. Közel 120 nyelv tanulásához kaphattok itt segítséget. Ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről szóló cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!