szerző:
Eduline

Ez a hétvége rövidebb lesz a megszokottnál, október 13-án ugyanis szombati tanítási nap lesz az iskolákban.

Képünk illusztráció
©

Októberben és novemberben több hosszú hétvége is lesz: október 22-én, hétfőn nem lesz tanítás, október 23-a ugyanis keddre esik, vagyis négynapos hétvége lesz. A szabadnapot azonban már előre "le kell dolgozni", október 13-án szombati munka- és tanítási nap lesz.

Az általános és középiskolák egy részében azonban nem tartanak majd tanórákat – van, ahol tanári továbbképzésre használják ezt a napot, máshol pályaorientációs foglalkozásokat szerveznek.

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dátum

Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni. A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019.

Mikor lesz a 2018-as őszi óraátállítás?

Október 28-án, vasárnap hajnalban hajnali 3-kor 2 órára kell visszaállítani az órát, akkor kezdődik a téli időszámítás. Az óraátállítás atyjának Benjamin Franklin amerikai feltalálót és politikust tekintik: ő volt az első, aki 1784-ben a Journal de Paris című lapban írt szatirikus esszében azt javasolta a franciáknak, hogy kezdjék korábban a napjaikat, hogy spórolni tudjanak a gyertyával.