szerző:
Eduline

Érdekes ajándékot kaptak az egyik állami fenntartású iskola tanárai.

©

Miután az esti tévéhíradókban is elhangzott, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter megjutalmazta magát 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal, illetve az is kiderült, hogy a Miniszterelnökség dolgozói is 100, illetve 250 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak jutalmul, egy néző, aki egy állami fenntartású általános iskolában pedagógus, megírta a 444-nek, milyen jutalomban részesültek az ő munkahelyén.

„Az esti híradót nézve, az év végi jutalmakról szóló résznél fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az én munkahelyem jutalmazását is bemutassam. Egy állami fenntartású általános iskolában dolgozom pedagógusként. A rengeteg béren kívüli juttatás amit kapunk (2013 óta kereken 0 Ft) mellé karácsonyi ajándékként a tantestület a következő ajándékot kapta: egy fenyővers, egy szerkesztett kis köszönő plakát és egy, hangsúlyozom egy darab szépen becsomagolt Mozart golyó (az egész tantestületnek)” - írta.

Hozzátette azt is, nem tudja, süllyedhet-e mélyebbre a pedagógus szakma, de ha ez a "megbecsülés"« folytatódik a továbbiakban is, "öt éven belül nem lesz, aki tanítsa a gyermekeinket, inkább beállnak egy Lidl kasszába 6 órába, másfélszer annyi fizetésért és juttatásokért".

Kellemetlen meglepetés azoknak, akik jutalomra számítottak: nem mindenki kap

A szakképzési centrumokhoz tartozó középiskolák dolgozói kapnak év végi jutalmat, de a tankerületi központokhoz tartozó állami iskolák tanárai azonban nem számíthatnak jutalomra karácsony előtt - írja a boon.hu. A lapnak az egyik borsodi szakgimnázium igazgatójával, aki elárulta, az iskola minden dolgozója novemberben 56 ezer forint cafeteriát kapott élelmiszer-utalványban, decemberben pedig 80-90 ezer forint jutalomban lesz részük.