szerző:
Eduline

Nem csak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban vita- és általános beszédtéma lett az iskolai menza. Sok elképzelés született a helyes és egészséges étrend összeállításával kapcsolatban. Itt az egyik legújabb.

©

A Sweetgreen egy amerikai gyorslétes éttermi lánc, amely salátákat szolgál fel, most azt is megálmodta, milyen lenne az iskolai menza a világ különböző országaiban - írja a Boredpanda. 

Cél az egészséges táplálkozás, a fittség és a fenntarthatóságot, ennek érdekében egy fotósorozaton keresztül mutatják be, ezeknek megfelelően mit ennének a diákok ha Görögországban, Brazíliában vagy Olaszországban.

©
©
©
©
©

A menzamenüt készítő cég szerint nem az ételek okozták a szombathelyi diákok betegségét

A Hungast csoporthoz tartozó Elamen Zrt. közlése szerint nem a társaság által szolgáltatott ételek okozták Szombathelyen a calici vírus okozta fertőzést, amelyben egy hete több mint háromszáz diák, több pedagógus és néhány diák hozzátartozója is megbetegedet A közétkeztetéssel foglalkozó társaság az MTI-hez csütörtök este eljuttatott közleményében azt írta, hogy az illetékes szakhatóságokkal közreműködve a társaság is számos mintát vett az alapanyagokból, konyhai felületekről.