szerző:
Eduline

Mi vár rátok a következő hónapban az iskolakezdésen kívül? Összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb dátumok szeptemberben.

©

Javában zajlanak már az egyetemi, főiskolai beiratkozások is, azonban van, ahol szeptemberi dátummal zajlik mindez. Ezekre feltétlenül figyeljetek, és a szükséges dokumentumokat is szerezzétek be. Szeptember harmadikán pedig mindenkinek megkezdődik az iskola, de milyen fontos dátumok lesznek még a hónapban?

Érettségi

Jövő hét szerdáig, azaz szeptember 5-ig tudtok jelentkezni az őszi érettségire. A jelentkezésről és további részletekről itt olvashattok.

Diákhitel

A következő diákhitel igénylési határidő szeptember 17. Erről bővebb infókat itt találtok.

Szociális támogatás

Ebben a hónapban kell leadnotok a szociális támogatás pályázatait is. Nézzétek meg, hogy az egyetemeteken már kiírták-e a pályázatot. Magáról az ösztöndíjról pedig itt is olvashattok.

Kollégium lemondás

Ha felvettek kollégiumba, de mégis albérletbe költöztök, ne felejtsétek el a lemondási kérvényeket, ugyanis, ha ezt nem teszitek meg, másoktól vehetitek el a helyeket. Ennek is érdemes utánanézni az egyetemek honlapjain, ugyanis itt is van határidő.

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév első féléve: íme, a legfontosabb dátumok

Mikor kezdődik a 2018-as őszi érettségi szezon? Mikor lesz az őszi és a téli szünet, és mikor startol a középiskolai felvételi? A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik - derül ki a 2018/2019-es tanév rendjéről szóló rendeletből. A tanítási napok száma 181, a szakgimnáziumokban 179, a gimnázumokban és a szakközépiskolákban 180, ennyiszer kell iskolába menni szeptember és június között.