Így kaphattok havi 10-20 ezer forintos támogatást: a legfontosabb infók a szoctámról

Kik kaphatnak szociális támogatást egyetemistaként, főiskolásként? Itt találjátok a legfontosabb infókat.

Kinek jár?

Az egyetemek és főiskolák minden szemeszterben szociális támogatással segítik az anyagi problémákkal küzdő hallgatókat, így például a 25 évesnél fiatalabb árva vagy félárva, fogyatékossággal vagy súlyos betegséggel élő tanulók, a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek, a nagycsaládosok és a családfenntartók, illetve azok, akiknek alacsony az egy főre jutó kereset.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Fülöp Máté

A pontos feltételeknek mindenképpen nézzetek utána a saját egyetemetek, főiskolátok oldalán, vagy érdeklődjetek a HÖK-nél.

Mikor kell pályázni?

A pályázáshoz szükséges dokumentumokat érdemes minél hamarabb összegyűjteni, a legtöbb felsőoktatási intézményben ugyanis augusztus végén, szeptember elején van a benyújtási határidő. A pontos dátum intézményenként eltérő, ezt a saját egyetemeteken kell megkérdeznetek.

Hány hónapig jár ilyen támogatás?

A szociális ösztöndíj pályázatát minden félévben kiírják, tehát februárban is újra be kell majd nyújtanotok a kérelmet és a szükséges dokumentumokat.

Elsőévesek, figyelem! Ezekre a szociális ösztöndíjakra pályázhattok szeptembertől

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Fontos, hogy tudjátok: az elsőéves hallgatók még nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat, de sok más ösztöndíjra, támogatásra pályázhattok. Mutatjuk. Az iskolakezdésnél jó, ha már tudjátok, hogy milyen ösztöndíjakra lehettek jogosultak, és hogy melyikre akartok pályázni. A következő szociális ösztöndíjakra érdemes pályáznotok.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X