Érettségizők, figyelem! Már csak pár napotok van jelentkezni

Már csak pár napig lehet jelentkezni az őszi érettségire, itt találjátok a legfontosabb információkat az októberi-novemberi vizsgákról.

Forrás: Túry Gergely

Mikor tartják az őszi érettségi vizsgákat?

hirdetés
hirdetés

Az őszi írásbeli érettségik 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak, 2018. október 29-én. Az őszi érettségi időszak szóbeli vizsgái emelt szinten 2018. november 8-tól 12-ig tartanak majd, középszintű szóbeli vizsgák pedig 2018. november 19-től 23-ig.

Hogyan jelentkezhettek az őszi érettségire?

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2018-as októberi-novemberi érettségi vizsgák jelentkezési lapját. Ezt azoknak kell kitölteniük, akik már nem állnak tanulói jogviszonyban egy gimnáziummal vagy szakgimnáziummal sem, de ősszel szeretnének érettségizni egy vagy több tantárgyból.

Medig lehet jelentkezni az őszi érettségire?

Szeptember 5-ig kell eldöntenetek, szeretnétek-e októberben-novemberben érettségizni egy vagy több tárgyból.

Rossz hír az idén érettségizőknek: csak az új történelematlaszokat lehet használni a vizsgákon

Hiába indítottak petíciót a "régi" atlaszok használatáért 11. évfolyamos középiskolások, hiába tiltakozott a szigorú szabályozás ellen az egyik tanári szervezet, a 2018-as őszi és a 2019-es tavaszi érettségin kizárólag az állami fejlesztésű, kronológiát nem tartalmazó történelematlaszt lehet majd használni. "A történelem érettségi vizsgán használható segédeszközökről a 40/2002. OM rendelet rendelkezik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X