szerző:
Eduline

Elkezdődött a felvételi időszak, így minden végzős középiskolás fejében zsonganak gondolatok a jövőről, az egyetemről és az érettségiről.

1. A pánik

Van, aki azért pánikol, mert nem tudja, hogy mi legyen, melyik egyetemre vagy főiskolára menjen, mit tanuljon. Van, aki azért pnikol, mert pontosan tudja, mit szeretne tanulni és hová szeretne felvételizni, de azzal is tisztában van, hogy ez milyen sok munkával és tanulással jár együtt. Van, aki meg csak ösztönösen hagyja, hogy legyűrje a pánik, és már a 2018-as érettségi feladatokon görcsöl.

2. A nosztalgia

Sokaknak eszébe jut, hogy milyen jó is volt, amikor a központi felvételit írta a jelenlegi középiskolájában. És azzal is tisztában vannak, hogy az érettségi sokkal komolyabb feladat lesz. Jó is lenne megint általános iskolásnak lenni? Időnként igen.

3. A félelem

Vajon milyen lesz az érettségi? És milyen lesz az egyetem? Kötelező gólyatáborba menni? Tényleg durva az első vizsgaidőszak?

4. A kimerültség

Nem elég, hogy fel kell készülni az érettségire, még az utolsó évet is jól kell megcsinálni, hogy a bizonyítványban ne csupa hármas díszelegjen. Elismerjük: fárasztó dolog.

5. És a jó dolgok

Minden felsorolt rossz dolog ellenére nem marad el a vidámság sem, hiszen gondoljatok bele: ezt az időszakot a barátaitokkal küzditek végig, lesz, akivel továbbra is együtt tanulhattok majd, ráadásul az érettségi utáni nyár a legjobb lehetőség a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Tömegek nézik ezt a filmet a mozikban, de van néhány új kedvenc is

A téli szünetben szívesen néznétek új filmeket? Utánajártunk, milyen filmekre vásároltak a legtöbben jegyet az amerikai mozikban - íme, a lista. A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi sorozat legújabb epizódja vezeti továbbra is a bevételi listát az amerikai mozikban ezen a hétvégén is és csaknem 69 millió dollárt (mintegy 18,4 milliárd forintot) hozott a konyhára a filmgyártók becslése szerint.