szerző:
Eduline

Kecskeméten és Nyíregyházán is diákfórumot szervez a Független Diákparlament a jövő héten.

A főváros mellett vidéki városokban is szerveznek diákfórumokat, többek között Kecskeméten is szerveznek programokat, február 20-án.

Az előzetes programok között szerepel a 12+1 pont ismertetése, a Független Diákparlament bemutatása és a résztvevők véleményének megkérdezése is. Az eseményről bővebben a Fecebook-oldalon az esemény leírásában olvashattok.

Újabb tüntetés lesz Budapesten, február 23-án utcára vonulnak a diákok

Február 23-ra újabb tüntetést szerveznek a diákok, szerintük ugyanis "kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal". "Január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért.

Kecskemét mellett Nyíregyházán is fórumot szerveznek, február 19-én hétfőn, 10:00–14:00 között.

Itt a programok között a szerepel a problémafelvetés az oktatással kapcsolatban, megoldások keresése a felmerült problémákra és a változtatási igények közös összegyűjtése, valamint követelések megfogalmazása. Helyszín: Bocskai utca 25., Nyíregyháza, 4400, Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér.

Bővebb információt itt olvashattok.

 

A Független Diákparlament most a négy miniszterelnök-jelöltet hívja vitára

Orbán Viktor után most az összes miniszterelnök-jelöltet hívta vitára a Független Diákparlament. A február 23-ára szervezett tüntetés mellett a diákparlament a januári diáktüntetésen elhangzott 12+1 követelésről folytatott nyilvános vitára hívják a mai magyar országgyűlés frakcióinak miniszterelnök-jelöltjeit.