szerző:
Eduline

Sajátos módszerrel próbálja kiszűrni a tiniterhességeket egy louisianai gimnázium: tesztre küldi azokat a...

Sajátos módszerrel próbálja kiszűrni a tiniterhességeket egy louisianai gimnázium: tesztre küldi azokat a diáklányokat, akiknél „fennáll a várandósság gyanúja”. Akinek pozitív az eredménye, vagy megtagadja a tesztet, azt azonnal kirúgják az intézményből – számolt be a Huffington Post.

A Delhi Charter High School házirendje szerint várandós diák nem járhat az iskolába, így ha kiderül, hogy egy lány babát vár, másik intézménybe kell átmennie, vagy magántanulóként folytathatja tanulmányait. A roppant szigorú, 216 oldalas szabályzat egyébként azt is megtiltja a diákoknak, hogy csókolózzanak, kézen fogva sétáljanak vagy egymás ölébe üljenek az iskolában. A tennessee-i iskolákban is hasonló szabályokat vezetnek be hamarosan – összefoglalónkat itt olvashatod.

Az amerikai polgárjogi unió szerint az intézkedés diszkriminatív, ezért felszólította az iskolát, hogy függessze fel a terhességi tesztek elvégzését. Kínos kérdőívet tölttettek ki a felvételizőkkel a University of Californián – az esetről itt olvashatsz bővebben.