szerző:
Eduline

2010 és 2014 között öt olyan képviselő ült a parlamentben, aki érettségi helyett valamilyen szakmát szerzett - róluk...

©

2010 és 2014 között öt olyan képviselő ült a parlamentben, aki érettségi helyett valamilyen szakmát szerzett - róluk itt írtunk. Közülük Balogh József, Balla Gergő és Wittner Mária nem folytatta országgyűlési képviselőként, így már csak két olyan képviselő van, aki érettségi nélkül dolgozik. Kik ők?

A Fidesz frakciójában ülő Hirt Ferenc 1985-ben szerzett szakmunkás-bizonyítványt a szekszárdi 505. sz. Ipari és Szakmunkásképző Iskolában, és már abban az évben elkezdett villanyszerelőként dolgozni. 1991 óta saját vállalkozásait, a Hirt Autó Kft.-t és a Nagykanizsa Hirt Autó Kft.-t vezeti. Az idén a harmadik parlamenti ciklusát kezdte meg képviselőként. Magyar politikusok diploma nélkül: van, aki 28 éve nem fejezte be az egyetemet.

A szintén fideszes Pócs János a Hatvani Szakmunkás Iskolában tanult, 1981-ben szerzett víz- és gázszerelői szakképesítést. 1998 óta önkormányzati képviselő Jászapátiban, országgyűlési mandátumot először 2010-ben szerzett. Mit tanult Hoffmann, Hiller és Novák Előd? Körbenéztünk a parlamentben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!