szerző:
Eduline

Rendkívüli tisztújító kongresszust hív össze a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Mendrey László, a PDSZ elnöke
©

"A PDSZ Országos Választmánya 2018. február 9-én tartott ülésén megállapította, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszus összehívása elkerülhetetlen. Az Országos Választmány a kialakult helyzetre tekintettel napirendre javasolja venni a szavazást valamennyi országos tisztséggel kapcsolatban (felügyelő bizottság, országos választmány, elnök).
Konszenzus volt abban, hogy a zavartalan működés helyreállítása érdekében a tisztújítást a szervezet éves költségvetésének elfogadása előtt kell lebonyolítani" - közölte a PDSZ Facebook-oldalán.

A PDSZ-ben lévő feszültségekről több lap írt az előző hetekben, párhuzamba állítva a PDSZ-t a Pedagógusok Szakszervezetével, amely sajtóhírek szerint "kettészakadt". A PDSZ több tisztségviselője már múlt héten azt közölte, nem igazak azok a hírek, melyek szerint belső működési problémáik összefüggésben állnának a másik szakszervezet válságával, "a PDSZ vezető testülete, az országos választmány január 5-én úgy döntött, többsége a szervezet megújítása céljából lemondott tisztségéről annak érdekében, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus keretében teljes tisztújításra kerüljön sor. Erről, és nem másról van szó."

Szakad a legnagyobb tanári szakszervezet, nagyon súlyos mondatok is elhangoztak

Csatlakoznak a kormány által 2016 elején létrehozott köznevelési kerekasztalhoz - ezt a hírt hozták nyilvánosságra kedden a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Facebook-oldalán. Az elnök szerint az irányváltást a szakszervezet nem élné túl.