szerző:
Eduline

Óvszerautomatákat szerelnének fel a középiskolákban, ám az igazgatók szerint ezekkel a szexet reklámoznák.

©

A fiatalok biztonsága érdekében óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban Langmár Bettina vállalkozó, aki egy, a világon egyedülálló mobilalkalmazást is létrehozott a kamaszok szexuális felvilágosításáért és a tévhitek eloszlatásáért – írja a Magyar Nemzet.

Langmár fontosnak tartja, hogy a fiatalok anonim módon és megfizethető áron juthassanak hozzá az óvszerekhez, ne azon múljon a gumi használata, hogy mernek-e kérni a drogériában.

A szerkezet egyik előnye, hogy nem fogyaszt áramot, ugyanis a működése mechanikus; egyszerre 75 darab, minőségi, darabonként csomagolt, Hannoverből származó óvszert tartalmaz, 200 forintos darabáron. A szerkezet jelenleg az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában üzemel – írja a lap.

 

A középiskolák egyelőre ellenállnak, sőt, néhány igazgató keresetlen szavak kíséretében küldte el Langmárt, amikor megkereste őket az ötlettel. Az indok: ne hozzák be a szexet az iskolába.

A Magyar Nemzet egy korábbi felmérésre hivatkozik, melyben az áll, a diákok egyre korábban létesítenek szexuális kapcsolatot.