szerző:
Eduline

Egy befektető adta lányai iskolájának a tanácsot. Most a suli vezetése azon agyal, mire költsék a dollármilliókat.

©

Egy kaliforniai suli óriásit kaszált azon, hogy a nemrég tőzsdére lépő Snapbe, a Snapcahtet üzemeltető cégbe fektetett még 2012-ben.

A Mountain View-i Saint Francis 15 ezer dollárral finanszírozta a céget egy befektetési szakértő tanácsára, akinek a gyerekei is az iskolába jártak akkoriban.

Mivel a tegnap tőzsdére vitt cég óriásit robbantott, 17 dolláros részvényei miatt már 24 milliárd dollárt ér a cég. Az iskola 2,1 millió részvénnyel rendelkezett, aminek kétharmadát egyből eladták a 17 dolláros részvényárfolyamon, így megsokszorozták a befektetett pénz mennyiségét.

A suli még 700 ezer részvénnyel rendelkezik, és nem kizárt, hogy a cég tovább nő az értékpapírok piacán, így tovább gazdagodhat az iskola. Az iskola a milliókból bővülni szeretne.

Barry Eggers, akinek lányai az iskolába jártak, és a tanácsot adta az iskolának, 2012 környékén ismerkedett meg, iskolás lányain keresztül a Snapchattel. Eggers annyira hitt az alkalmazásban, hogy az általa alapított cég is rengeteget fektetett bele, így részben neki is köszönhető, hogy ma ennyire sikeres a Snap.

(QZ)