szerző:
Eduline

A tízéves Aron Anderson kissé magányos, viszont mindig osztályelső, több személyes figyelmet kap az iskolában, mint a legdrágább magánintézményekben, a tanulás igen borsos költségeit azonban az önkormányzat állja számára. Ismerjétek meg a világ legmagányosabb diákját!

 

©
Out Skerries egy kis skóciai sziget, nagyjából 70 lakossal. A településnek van egy iskolája, de a két tanterem most mindössze egyetlen diákot szolgál ki.

„Néha elég furcsa, hogy senki más nincs az iskolában” – vallja be a Telegraphnak Aron Anderson, aki egy napon halász szeretne lenni, csakúgy mint az apja.

Évente 75 ezer fontba kerül a településnek, hogy Aron elvégezhesse az elemit. Ennyi pénzből a legjobb amerikai egyetemekre is beiratkozhatna. Nem mindig volt ilyen üres az iskola, nemrég még több gyerek járt oda – köztük Aron testvére is -, de középiskolába mentek, ami már egy szomszédos szigeten található, így legjobb esetben is csak hétvégére mehetnek haza.

Aron így egész nap egyedül van, iskola után általában biciklizik, vagy legjobb barátjával, a kutyájával játszik. Édesanyja – aki egyébként kevésbé meglepő módon a szülői munkaközösség vezetője – sajnálja fiát, hogy egyedük maradt a korosztályából, de szerinte Aron így is boldog.