szerző:
Eduline

A tavaszi félévben futó oktatási tüntetéseken szerepet vállaló Gyetvai Viktort próbálták lejárati, de nagyon mellényúltak.

A tavaszi tüntetési hullám számos vezető alakját próbálták meg lejáratni, Pukli István mellett, Galló Istvánné is kapott  támadásokat. A Pesti Srácok szerkesztősége a Független Diákparlamentből ismert Gyetvai Viktort kezdte ki, de súlyos szakmai hibát vétettek, mikor a fiatalt Soros György milliárdos aktivistájaként tüntették fel, ráadásul a Fidesz-székháza elleni tüntetésen való aktív részvételt is felrótták neki, miközben a fiatalnak semmi köze nem volt az akcióhoz.

Rászálltak a Független Diákparlament érettségiző diákaktivistájára

Gyetvai Viktor szervezőként rendszeresen arra ösztönözte a diákokat, hogy álljanak ki a tanáraik mellett az oktatási tüntetéseken, most megtalálta a jobboldali sajtó, de nagyon-nagyon mellényúltak. Több, szinte azonnal cáfolható állítást is megfogalmazott a PestiSrácok kormányközeli médium a Független Diákparlament egyik arcának is tekinthető Gyetvai Viktorról.

Gyetvai helyreigazítást kért és beperelte a Pesti Srácokat a valótlan tények állításáért. Peres eljárás lett az ügyből, a most érettségizett diák meg is nyerte az elsőfokú tárgyalást - egyelőre nem tudni arról, hogy a PS fellebbezne a döntéssel szemben. Gyetvai a Facebookon így reagált a döntésre:

Első fokon pert nyertem a pestisracok.hu ellen. Nem vettem részt semmilyen erőszakos demonstrációban. Éljen a békés ellenállás! :)
Várom a helyreigazítást.

A Független Diákparlament őszre újabb megmozdulásokat tervez, mert elégedetlenek az eddigi oktatási reformokkal. A tanévkezdést is az iskolán kívülre tervezik.

Az iskolán kívül tiltakozva kezdenék az új tanévet a diákok

A februári Nem leszek suliban tiltakozás mintájára ismét távolmaradásukkal szeretnének tiltakozni a közoktatás állapota miatt a diákok. A Független Diákparlamentből is ismert diákok arra kérik társaikat és szüleiket, hogy ne menjenek, illetve ne engedjék őket iskolába szeptember 1-én és 2-án. A szervezők a február 29-i tiltakozás mintájára szeretnének tiltakozni a közoktatás állapota miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!