szerző:
Eduline

Majdnem minden tanár megkapta a novemberi fizetését, de állítólag még mindig vannak olyan pedagógusok, akiknek nem utaltak. Nem tudni, miért, és kinek a hibájából csúsztak a bérekkel karácsony előtt.

 

Reggel alighanem majd minden pedagógus megkapta a novemberi bérét – írja a hvg.hu. Egy pécsi tantestület a portálnak jelezte, ők még mindig nem kaptak fizetést. A fizetések csúszásáról ebben a cikkünkben számoltunk be.

Az eduline.hu beszélt olyan pedagógussal, aki már pénteken megkapta a bérét, de a többségnek hétvégére még nem érkezett semmi a számlájára. Egyelőre nem tudni, hogy miből fakadnak ezek a különbségek.

December 3-ig nem kapta meg csaknem egymillió ember a fizetését. Csak az utolsó pillanatban közölték a közalkalmazottakkal, hogy késik az utalás, de 10-ig hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A közalkalmazotti – és így a pedagógusi – bérek utalása a Magyar Államkincstár feladata. Múlt hét csütörtökön Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, új rendszerre állt át a kincstár, ezért késnek a kifizetések. A kincstár azonban később közölte, nem az ő hibájukból alakult ki a helyzet.