szerző:
Eduline

Nem hétköznapi iskolába járhatnak a finn Espoo város diákjai.

©

Az iskolapszichológusok szerint úgy kellene átalakítani az oktatási rendszereket, amelyek miatt a diákok szívesen járnának iskolába. Külön felhívták a figyelmet arra, hogy nem szabad olyan körülményeket kialakítani, amelyek kifárasztják vagy elkedvetlenítik őket.

A finnországi Espoo városában ezt sikerült elérni az iskolában. A Saunalahti iskola épülete sem mindennapi, az oktatási rendszerről már ne is beszéljünk. A hatalmas területen helyet kapott egy óvoda, ifjúsági klub, színházterem, kávézó, könyvtár és tornaterem is az iskolán kívül.

©

Az oktatás nem a Magyarországon ismert közegben zajlik: a diákok oda ülnek és úgy, ahogy csak szeretnének. Itt nem tilos az egymással való beszélgetés, sőt, a tanárok kifejezetten erre bátorítják a diákokat. A házi feladat rendszerint csoportos feladat, egy adott témában kell projekteket kidolgozniuk és az órán majd azokat bemutatni.

©

A kávézóban pedig a tanárokkal is egy asztal mellé ülhetnek, és elbeszélgethetnek különböző problémákról, hiszen ez is a tanulás részét képezi – írta a filantropikum.com.

©
Ezeket is érdemes megnézni

Íme, a világ legszebb iskolái - ide tuti szívesen járnak a tanulók

Fotók a világ legkülönlegesebb iskoláiról, ahol nincsenek szűk termek és szürke falak

Egy iskola, ahol nem a jegyek határozzák meg a diákokat

Furcsa csodabogarak vagy sikeres diákok? Minden az otthontanításról

Nem lesznek többé tantárgyak a finn iskolákban