szerző:
eduline/mti

Az emberi erőforrás-miniszter elárulta, hatvan szervezet jön létre a mostani Klik helyett.

©

Balog Zoltán A jövőért, gyermekeink oktatásáért című országos igazgatói konferencián azt mondta, el kell jutni odáig, hogy az igazgatók valódi felelős vezetők, irányítók tudjanak lenni. Ennek érdekében nagyobb mozgástérre, több döntési lehetőségre van szükség, és ez ügyben már jelentős előrelépések történtek.

Beszélt arról is, hogy nemsokára a kormány elé terjesztenek egy javaslatot, amely szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyett mintegy hatvan olyan szervezetet hoznának létre, amelyek rendelkeznek önálló jogi személyiséggel, önálló költségvetéssel, így az igazgatók közvetlenül tudnák elérni azokat a szervezeteket, ahol a döntések megszületnek.

Kapcsolódó cikkek

Új, önálló oktatási tárca jön?

Csak trükk a Klik megszüntetése?

A miniszter szavaiból azt nem lehetett kihámozni, hogy most akkor marad vagy megszűnik a Klik. Tegnap ugyanis Lázár János cáfolta Rétvári Bence múltheti szavait arról, hogy a kormány megszünteti a Kliket.

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azt mondta, a párbeszéddel megnyílt egy kapu, így talán változást lehet elérni. Úgy fogalmazott, a vezetőknek, politikusoknak, tudósoknak nem szabad azt hinniük, hogy az ötleteket viták, kísérletek nélkül meg lehet valósítani, hogy kritika nélkül rá lehet erőltetni a gondolatokat a közoktatásra, a tanárok lelkesedése nélkül ugyanis kudarcra van ítélve mindenfajta próbálkozás.

A közoktatásban tapasztalható tiltakozásokról minden friss hírt itt találtok.