szerző:
Eduline

A régebbi történelmi atlaszt is használhatjátok.

©

Komoly felháborodást keltett, hogy még 2015-ben módosult az érettségi vizsga részletes követelményeit meghatározó jogszabály, melynek keretében új típusú történelmi atlaszok váltak egyedüliként használhatóvá az érettségin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – reagálva az ezzel kapcsolatban érkezett szakszervezeti és más szakmai szervezetek jelzéseire – olyan jogszabály-módosítást készített elő, amely alapján a 2016/2017. tanév május-júniusi vizsgaidőszakának történelem érettségi vizsgáján a korábbi és az újabb szerkesztésű atlaszt is használhatják a diákok - írták közleményben a tárcánál.

Így aztán nem csak az állami tankönyvfejlesztésért és kiadásért felelős szerv által kiadott, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz, hanem az előző tanév tankönyvjegyzékében megtalálható középiskolai történelmi atlaszok is használhatók az érettségi vizsgán.

Arról is ír az oktatási államtitkárság, hogy több évfolyamon nagyobb keretösszeget határoznak meg a tankönyvrendelések kapcsán.